Hjemmelaget peanøttsmør

Lag ditt eget peanøttsmør

Er du glad i peanøttsmør vil du like dette

Lag selv: Peanøttsmør

Lag selv: Peanøttsmør Foto: Foto: Øivind Lie

Publisert

Å lage peanøttsmør går lynkjapt, og det beste av alt: Du kan lage din egen variant der du varierer med ulike typer nøtter. Jeg prøvde for eksempel med Cashewnøtter. Det ble rett og slett luksuspeanøttsmør. Og når du først er i gang kan du bake verdens beste brød som blir et perfekt underlag for dette peanøttsmøret.

Usaltede nøtter

Kjøp usaltede nøtter, det kjøper du i grønnsakbutikken. Vil du ha mer særpreg på smaken kan du riste nøttene ekstra i en tørr panne, bare pass på at de ikke blir brent.

Finhakket

Bruk nøttehakkeren som hører til stavmikseren din (den ligger helt innerst i skapet) eller en kraftig blender. Kjør nøttene til de er finhakket. Tilsett olje og smak til med salt og honning. Om du vil ha tørr eller bløt konsistens styrer du med mengden olje.

Peanøttsmøret oppbevarer du i et tett glass i kjøleskapet.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Lag et kjempegodt speltbrød

Her er skinka som smaker best

Slik lager du peppermakrell som pålegg

Lag selv: Peanøttsmør

Lag selv: Peanøttsmør Foto: Foto: Øivind Lie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag