Blått blod, grønne fingre

Kronprinsparet blir økobønder

Kronprinsparet har nå bestemt seg for å følge opp sin miljøprofil og legger om Skaugum til økologisk drift.

Kronprinsparet engasjerer seg i viktige samfunnsspørsmål. Nå deltar de i kampen mot fordommer.
Kronprinsparet engasjerer seg i viktige samfunnsspørsmål. Nå deltar de i kampen mot fordommer. Foto: Foto: Scanpix
Sist oppdatert

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit har nå bestemt seg for at Skaugum skal drive med økologisk drift. Det betyr at stedet blir en av landets største økologiske gårdsbruk etter omleggingen, melder Nationen.

Ny kost på Skaugum

Omleggingen til økologisk drift skjer i forbindelse med at forpakteren på Skaugum gjennom 45 år, Ola Aanonsen, nå går av med pensjon.

I annonsen for ny forpakter på Skaugum, står det:

«Ved inngåelse av forpakterkontrakt er det ønskelig at forpakter etter en avtalt tidsplan legger om til en økologisk driftsform.»

Bortskjemt mat

- Vi må jo ta forbehold om at det er mulig, men det er dette kronprinsparet ønsker seg, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Det kongelige slott til Nationen.

Høsten 2006 frontet Kronprins Haakon Landbruks- og matdepartementets avspark for øko-kampanjen «Naturlig bortskjemt mat».

Les også:

Sunt med økologisk mat

Eksplosjon av øko-spisesteder

Opptatt av miljø

Skaugum i Asker er en stor gård etter norske forhold. Den drives med produksjon av korn, fôr, melk og kjøtt. Med leiejord er det 1.245 dekar dyrket mark.

Haakon og Mette-Marit er som kjent veldig opptatt av miljø og klimaspørsmål og blitt en del av økobølgen når det gjelder råvarer, skriver Nationen.

I dag finnes det til sammen rundt 2.500 økologiske gårder i Norge.

Les også:

Drømte om å bli gartner på Skaugum

Lar Marit Tjessem styre Skaugum

Denne saken ble første gang publisert 20/04 2009, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også