Kjøttkaker med stekt løk

Kjøttkaker slår det meste

Mors kjøttkaker har fått en utfordrer.

DAGENS MIDDAGSTIPS: Kjøttkaker med brun saus og stekt løk.

DAGENS MIDDAGSTIPS: Kjøttkaker med brun saus og stekt løk. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Ta en pause fra pizza, pasta og pai. Sats på god, tradisjonell husmannskost. Innimellom trenger kroppen skikkelige kjøttkaker. Myten vil ha det til at mors kjøttkaker er de beste. Den påstanden blir imidlertid kraftig utfordret med denne oppskriften.

Erik Hannemann

Kjøttkaker med stekt løk og sjysaus

Gode, gamle kjøttkaker i brun saus med stekt løk? Ja, takk.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Kjøttdeig

2 skiver Brød

1 ts Salt

1 stk Egg

0.5 ts Ingefær

0.5 ts Muskat

0.5 dl Melk

1 stk Løk

2 ss Mel

3 ss Smør

1 dl Fløte

1 ts Sukkerkulør

1 stk Buljongterning

2 stk Gulrøtter

6 stk Mandelpoteter

Smør til steking

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning