Kjøttdeig

Fem gode kjøttdeigmiddager

Kjøttdeig kan du bruke til det meste. Her er fem gode oppskrifter.

KJØTTDEIG: De fleste hjem har ofte kjøttdeig på middagsbordet. Her er fem kule oppskrifter du kanskje ikke har prøvd før.

KJØTTDEIG: De fleste hjem har ofte kjøttdeig på middagsbordet. Her er fem kule oppskrifter du kanskje ikke har prøvd før. Foto: FOTO: Linnea Press

Publisert Oppdatert

- Kjøttdeigen er matverdens svar på Supermann - den er anonym før førvandlingen, men alltid til stede når det gjelder, skriver matansvarlig for klikk mat Christopher Sjuve.

Og det stemmer nok bra.

Kjøttdeig er en råvare som kan varieres i det uendelige, krydres med det meste, og serveres med all slags tilbehør. Bare fantasien setter grenser.

Under har vi samlet fem gode oppskrifter med kjøttdeig. Fra alle verdens hjørner.

 

Les også:

10 oppskrifter med kjøttdeig

Slik steker du kjøttdeig riktig

Middagsoppskriftene for hele uka

Her kan du søke blant 5. 000 oppskrifter!

Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttsaus fra Burgund

Gryten fra Burgund – Boeuf Bourguignon – er utgangspunktet for denne kraftige kjøttsausen. Server den med potetmos, kokte poteter eller pasta.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

1 stk Løk

1 ss Hvitløk

1 stk Gulrot

2 stk Stangselleri

2 stk Bacon i skiver

1 ss Olivenolje

2 dl Vann

3 ss Buljongterning

2 dl Rødvin

2 ts Soyasaus

2 ts Timian, tørket

2 stk Laurbærblad

1 pose Løk

200 g Champignon

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Ove Lindfors, Linnea Press

Kjøttboller fra Marokko

Deilig krydrede kjøttboller som kokes rett i den kraftige tomatsausen med kanel og rosiner. Bulgur eller couscous passer til, eller våre hjemlige byggryn.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kjøttdeig

0.5 stk Løk

2 stk Hvitløk, presset

1 stk Egg

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

1.5 ts Spisskum

1 stk Sitronskall, revet

3 ss Koriander, frisk, hakket

2 stk Løk

2 stk Hvitløk

1 ss Olivenolje

1 ss Tomatpuré

2 bokser Hakkede tomater

1 dl Vann

2 stk Buljongterning

0.5 ts Spisskum

1 stk Kanelstang

1 dl Rosiner

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Koriander, frisk, hakket

Ove Lindfors, Linnea Press

Kreolsk kjøttdeiggryte

Den kraftige chorizopølsen gir ekstra smak til kjøttdeigen. Server ris eller byggryn til.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Kjøttdeig

200 g Chorizopølse

1 stk Løk

1 stk Paprika, rød

1 ss Smør

1 ss Hvetemel

2.5 dl Matfløte

2 dl Vann

2 stk Buljongterning

2 ts Oregano tørket

1 dl Oliven, sorte

1 dl Sylteagurk

1 dl Løk

1 ts Salt

3 dråpe Tabasco

Ove Lindfors, Linnea Press

Chèvregratinerte kjøttkaker

Aller best blir disse kjøttkakene om du bruker kvernet lammekjøtt, men vanlig kjøttdeig går også bra. Norsk chèvre, hvit geitost, passer godt til dette.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Lammekjøtt uten ben

1 stk Løk

1 ts Hvitløk

1 dl Aprikos

0.75 dl Pistasjenøtter

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

2 stk Eggeplomme

1 ss Smør

2 ss Honning

Ove Lindfors, Linnea Press

Nordisk viltwok

Einebær, timian, kål og sopp er velsmakende ingredienser i denne woken. Potetmos, gjerne smakt til med revet ost, er godt til.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Viltkjøtt

1 stk Purre

300 g Kål

2 stk Gulrøtter

200 g Champignon

1 ss Olje

1 ss Smør

10 stk Einebær

2 stk Timian, tørket

1 ss Soyasaus

1 ss Viltbuljong

2 dl Vann

2 dl Tyttebær

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning