En skål med salt snacks eller snop er ofte både lettvint og greit, men av og til har du lyst på noe mer, som ikke krever all verdens arbeid å stelle i stand. Du vil kanskje bare ha noe godt å bite i foran TVen om kvelden. Eller kanskje du får uanmeldte gjester. Da er det greit å ha noen kjappe småretter å ty til.

Tapas er veldig populært. I vår guide til tapas finner du oppskrifter på en rekke retter, men du trenger ikke velge mer enn en eller to av dem hvis du har dårlig tid og det ikke skal være et helt måltid.

Italienerne har også sin variant av tapas, og de kaller den antipasti. Dette er også enkelt å stelle i stand.

Enkelt og godt

Det finnes imidlertid også mange småretter vi ikke nødvendigvis vil kalle hverken tapas eller antipasti, men som like fullt er både velsmakende og enkle å hive i hop. Vi har samlet fem oppskrifter på slike retter nederst i denne artikkelen.

En salat av krabbe og mango servert på squash er bare deilig. Hakket røkelaks vendt sammen i en dressing av majones og rømme og servert på kjeks, toast eller små knekkebrød med et dryss hakket gressløk på toppen, er også veldig enkelt og godt.

I retten med grillede asparges, reker og sennepsmajones, er det skrelling av rekene som tar mest tid. Det kommer du ikke unna, men om du vil spare tid, kan du bruke ferdig majones fremfor å lage din egen. Croque Monsieur er egentlig ikke annet enn et varmt ostesmørbrød, men likevel klassiker. Og selv om blåskjell høres ut som arbeid, så er det forbausende kjapt å stelle i stand. Og så godt!

Erik Hannemann

Krabbe med mango

Dette er enkle greier.

Ingredienser:

1 knivsodd cayennepepper

300 g krabbekjøtt

1 stk mango

3 ss majones

1 stk squash

1 ss finhakket gressløk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Forrett med røkelaks

Denne forretten lager du med rømme, røkelaks og gressløk.

Til 4 porsjoner:

8 stk kjeks eller små knekkebrød

4 skiver røkelaks

3 ss majones

2 ss rømme

gressløk

sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Grillede asparges med reker og sennepsmajones

Feir sommeren med grillede asparges og reker!

Til 4 porsjoner:

60 stk reker, ferske

16 stk asparges

1 ss olivenolje

0,5 ts salt og nykvernet pepper

8 stk salatblader

Sennepsmajones

1 fedd hvitløk

2 stk eggeplomme

2 ts sennep, grov

2 ts eddik, blank vineddik

1,5 dl solsikkeolje

0,25 ts salt

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Croque monsieur

Dette er en av verdens mest populære sandwicher. Det finnes uttalige varianter, men dette er klassikeren. Noen liker å skjære bort skorpene.

Ingredienser:

2 stk loffskive

1 ts sennep

2 ts smør

2 skiver kokt skinke

2 skiver gruyère (eller vanlig hvitost)

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Raske blåskjell

Disse blåskjellene lager du på 10 minutter.

Til 2 porsjoner:

1 stk sjalottløk

1 stk fennikel

1 stk hvitløksfedd

1 dl vann

1 dl fløte

1 ss hvitvinseddik, eller estragoneddik

400 g blåskjell

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!