Kjappe kyllingretter
3 enkle og raske kyllingmiddager
Du vil vel ikke stå over grytene i flere timer?
Med unntak av vegetarianere og veganer, er det det vel knappest noen som ikke liker kylling. Det er også en sikker vinner blant ungene.
Kylling kommer i flere forskjellige stykningsdeler, både hel, bryst, lår og vinger, og til forskjellige priser, og du finner dem ofte på tilbud. Om du er mer opptatt av smak enn pris, kan du vurdere å bruke noen kroner ekstra på kjøtt fra frittgående kyllinger. Du finner kylling fra både Stange og Holte Gård i ganske mange forretninger etterhvert.
Enkelt og kjapt
De aller fleste vil vel helst slippe å bruke unødvendig mye tid på å lage middag. Vi har derfor plukket frem oppskrifter på tre kjappe, enkle og velsmakende kyllingretter. Kylling med asparges og nypotetsalat er en sikker vinner, mens vår Kylling Cordon Bleu er en forenklet variant av den franske klassikeren.
Deilig med salat i varmen
Vi har også tatt med en rask kyllingsalat. I oppskriften tas det utgangspunkt i at du plukker kyllingkjøtt fra en helstekt kylling. Har du ikke det for hånden, kan du kjøpe ferdiggrillet kylling på butikken, eller du kan bruke kyllingbryst eller -lår som du steker og så skjærer i biter.
Ingredienser:
2 stk Kyllingbryst
2 skiver Skinke, røket
2 stk Ost
Salt og pepper
Smør/olje
Kyllingbryst med asparges
Dette er en vårlig rett med nypoteter og asparges. Pass på at du ikke koker aspargessen for mye.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
2 stk Kyllingbryst
1 dl Olje
1 stk Sitron
1 ts Sukker
6 stk Asparges
6 stk Nypoteter
Salt og pepper
1 kvast Kruspersille
Til 2 porsjoner
0.5 stk Kylling
150 g Aspargesbønner
8 stk Sukkererter
0.5 stk Sellerirot
0.5 stk Salathode
1 stk Mango
1 dl Olje
1 stk Sitron
1 stk Hvitløksfedd
1 ts Sennep
Denne saken ble første gang publisert 17/07 2018, og sist oppdatert 25/10 2018.