Karrikylling med eple

Server kyllingen med friske grønnsaker og deilig karri.

KYLLING MED KARRI: Her har stekt kyllingfilet fått følge av epler og potet- og urtemos  Foto: Opplysningskontor Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt/Kim Holthe
KYLLING MED KARRI: Her har stekt kyllingfilet fått følge av epler og potet- og urtemos Foto: Opplysningskontor Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt/Kim Holthe
Sist oppdatert

Karrikylling med eple

4 personer

4 stk. kyllingfilet

1 pk. bacon

2 stk. grønt eple

1 stk. rød paprika

1 stk. grønn paprika

3 båt finhakket hvitløk

1 stk. hakket løk

1 stk. finhakket rød chili

ca. 3 ts karri

salt og kvernet pepper

1 kg potet

100 g smør

salt og kvernet pepper

4 ss hakket frisk estragon , evt. andre urter

Skjær kyllingfiletene og bacon i biter og stek dem i litt smør. Ha i hakket løk, hvitløk, paprika og chili og stek videre til løken er blitt blank og kyllingbitene gjennomstekt. Tilsett eplebiter og dryss over karri, stek videre til karrien har blandet seg med resten av ingrediensene.

Kok potetene i vann uten salt til de er møre. Hell av vannet og sett kjelen tilbake på platen slik at potetene får dampet av seg litt væske. Ha i smør og mos potetene med en potetmoser. Tilsett urtene og smak til med salt og pepper.

Fordel potetmosen på tallerkenene og ha kjøttblandingen på toppen.

Det smaker godt med et ostedryss på toppen.

Denne saken ble første gang publisert 17/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også