Kaker til 17, mai
17 kaker til den store dagen
En av disse er yndlingskaka di!
Da var det baketid!
Og jeg håper at alle har fått glede av bakesiden Bakelyst.no! Her er det en stadig strøm av flotte kaker, til glede for øye og tann.
Jeg har samlet en herlig knippe med bakeoppskrifter nedenfor.
Noen av dem havner i kategorien ostekake. Har du ikke laget det før eller trenger litt veiledning kan du ta en titt på denne videoen her.
Du får også ganske mange kaker med sjokolade. Det er mange som kvier seg for å smelte sjokolade, sjekk her hvordan du du gjør det best.
Og dere, det finnes en smash-kake her. Hva det er? Vel, ta et titt på disse sekundene, så får du se.
Nedenfor finner du forhåpentligvis noe du vil elske!
Pavlova til 17. mai
Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.
Se hele oppskriftenIngredienser:
6 stk Eggehvite
2 ts Hvitvinseddik
4 dl Sukker
1 ts Maisenna
1 ts Vaniljesukker
5 dl Kremfløte
5 dl Vaniljekrem, ferdiglaget
300 g Bær
Ingredienser:
500 g Mandler
4 stk Eggehviter
500 g Melis
0.5 stk Eggehvite
75 g Melis
0.5 ts Romessens eller sitronsaft
Ingredienser:
4 stk Eggehviter
150 g Melis
150 g Hasselnøtter eller mandler
4 stk Eggeplommer
1 dl Kremfløte
125 g Sukker
1 ts Vaniljesukker
150 g Smør
Sjokoladekonfekt og mokkabønner. Noen foretrekker hakkede mandler istedet for sjokolade.
Ingredienser:
430 g Malte mandler
6 stk Eggehviter
3 ts Bakepulver
340 g Sukker
250 g Mykt smør
6 stk Eggeplommer
2 ss Siktet kakao
200 g Melis
2 ts Ekte vaniljesukker
250 g Mørk/lys kokesjokolade
2 ss Smør
Ingredienser:
3 stk Egg
1.5 dl Sukker
2 dl Hvetemel
3 ss Kakao
1 ts Bakepulver
4 dl Kremfløte
1 pk Oreokjeks
Ingredienser:
150 g sjokoladekjeks (Safari)
80 g Smør, smeltet
225 g kokesjokolade
400 g Kremost naturell
150 g Sukker
4 stk Egg
4 ss Kaffe, sterk
1 dl Fløte
Sjokolade, revet
physalis/andre bær
Ostekake med epler
En spennende variant av en ostekake med havre, nøtter og masse epler!
Se hele oppskriftenIngredienser:
100 g Havregryn
50 g Mandler
50 g Hasselnøtter
1 ss Honning
1 ss Smør
2 ss Brunt sukker
1 dl Eplejuice (eller annen fruktjuice)
3 stk epler
3 dl Vann
130 g Sukker
2 ss Sitronsaft
2 ss Sitronskall, revet
250 g Kremost naturell
100 g Sukker
2 stk Egg
3 dl Seterrømme
Ingredienser:
200 g Smør
200 g Sjokolade, mørk
4 stk Egg
2 dl Sukker
2.5 dl Hvetemel
1 krm Salt
3 dl Kremfløte
1 ss Kakao
2 ss Melis
2 stk Daim, dobbel pakke
Enkel plommekake
Denne myke plommekaken smaker deilig av sukker, mandler og kanel og er superlett å lage!
Se hele oppskriftenIngredienser:
100 g Smør
2 stk Egg
2 dl Sukker
1 ts Bakepulver
2 ts Vaniljesukker
2 dl Hvetemel
6 stk Plommer
1 ss Sukker
1 ts Kanel
1 ss Perlesukker
50 g Mandler, hakkede
Til 4 porsjoner
2 ss Rom
120 g Sjokolade
100 g Smør
100 g Sukker
3 stk Eggeplomme
3 stk Eggehvite
1 ss Sukker
1 klype Salt
50 g Mandler
2 dråpe Mandel
50 g Mel
100 g Sjokolade
1 pose smash
5 ss Smør
Ingredienser:
200 g Kremost
1 ts Vaniljesukker
200 g Sukker
2 stk Egg
100 g Smør
3 ss Kakao
100 g Hvetemel
1 ts Bakepulver
50 g Pekannøtter, grovhakkede
60 g Smør
2 ss Melk
2 ss Kakao
100 g Melis (ca. mengde)
pekannøtter og mandelflarn til pynt
Lemon Meringue Cheesecake
Fantastisk god kake som er enklere å lage enn den ser ut.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 pk Gjende-kjeks
75 g Sukker
1 stk Egg
3 ss Meierismør
1 ts Kanel
700 g Kremost
250 g Sukker
3 ss Sitronsaft
1 stk Vaniljestang
4 stk Egg
En liten klatt med rømme
5 stk Eggeplommer
2 stk Sitroner (saft og revet skall)
60 g Sukker
130 g Smør, kaldt i terninger
0.75 dl Vann
150 g Sukker
50 g Melis
100 g Eggehvite
Sjokoladekake med peanøttsmør og jordbærsyltetøy
Denne kaken ble spist opp på få minutter!
Se hele oppskriftenIngredienser:
113 g Mørk sjokolade
4 ss Kakao
1 dl Varmt vann
4 stk Store egg
170 g Meierismør
2 stk Store eggeplommer
200 g Sukker
1 ss Vaniljeekstrakt
130 g Yoghurt naturell
100 g Melk
235 g Mel
7 g Natron
1 gl Jordbærsyltetøy
Hakkede peanøtter til pynt
125 g Melis
150 g Peanøttsmør
5 ts Smør, romtemperert
0.75 ts Vaniljeekstrakt
0.25 ts Salt
175 g Fløte
Ingredienser:
225 g Smør
3 dl Sukker
4 stk Egg
5 dl Hvetemel
2 ts Bakepulver
2 dl Melk
3 ss Kakaopulver
3 ss Vaniljesukker
3 ss Melk
50 g Smør
30 g Kakaopulver
100 g Melis
Sjokoladefondant med Baileys
Deilig sjokoladefondant blir enda bedre med Baileys!
Se hele oppskriftenIngredienser:
200 g Smør
200 g kokesjokolade, 70% kakaoinnhold
4 stk Egg
4 stk Eggeplommer
200 g Sukker
8 ss Baileys
200 g Hvetemel
Ingredienser:
300 g Sjokolade, mørk
1 pk Bringebærgelé
2.5 dl Vann, kokende
1 ss Hvetemel
100 g Sjokolade
100 g Marsipan
Til 4 porsjoner
200 g Butterdeig
2 ss Eplesyltetøy
6 stk Eple
2 ss Sukker
40 g Smør
1 stk Egg
250 ml Kremfløte
1 ss Melis
1 stk Vaniljestang, bare frøene
1 dæsj Calvados
Denne saken ble første gang publisert 15/05 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.