Da var det baketid!

Og jeg håper at alle har fått glede av bakesiden Bakelyst.no! Her er det en stadig strøm av flotte kaker, til glede for øye og tann.

Jeg har samlet en herlig knippe med bakeoppskrifter nedenfor.

Noen av dem havner i kategorien ostekake. Har du ikke laget det før eller trenger litt veiledning kan du ta en titt på denne videoen her.

 

Du får også ganske mange kaker med sjokolade. Det er mange som kvier seg for å smelte sjokolade, sjekk her hvordan du du gjør det best.

 

Og dere, det finnes en smash-kake her. Hva det er? Vel, ta et titt på disse sekundene, så får du se.

 

Nedenfor finner du forhåpentligvis noe du vil elske!

 

Alf Børjesson

Pavlova til 17. mai

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

Ingredienser:

6 stk eggehvite

2 ts hvitvinseddik

4 dl sukker

1 ts maisenna

1 ts vaniljesukker

Fyll:

5 dl kremfløte

5 dl vaniljekrem, ferdiglaget

300 g bær

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Anders Martinsen

Kransekake

Denne oppskriften gir 16 ringer.

Levert av:

Ingredienser:

500 g mandler

4 stk eggehviter

500 g melis

Glasur:

0,5 stk eggehvite

75 g melis

0,5 ts romessens eller sitronsaft

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Svein Brimi

Glutenfri suksessterte

Oppskriften gir ca. tolv biter.

Levert av:

Ingredienser:

Bunn:

4 stk eggehviter

150 g melis

150 g hasselnøtter eller mandler

Krem:

4 stk eggeplommer

1 dl kremfløte

125 g sukker

1 ts vaniljesukker

150 g smør

Pynt:

sjokoladekonfekt og mokkabønner. noen foretrekker hakkede mandler istedet for sjokolade.

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Nina Gholami/Ninasbaking.blogg.no

Sarah Bernard i langpanne

Mektigheten i denne kaken gjør den uimotståelig!

Levert av:

Ingredienser:

Mandelbunn:

430 g malte mandler

6 stk eggehviter

3 ts bakepulver

340 g sukker

Sjokoladesmørkrem:

250 g mykt smør

6 stk eggeplommer

2 ss siktet kakao

200 g melis

2 ts ekte vaniljesukker

Sjokoladetrekk:

250 g mørk/lys kokesjokolade

2 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Svein Brimi

Oreorull

Lag en deilig rullekake med knasende Oreo-sjokolade.

Levert av:

Ingredienser:

3 stk egg

1,5 dl sukker

2 dl hvetemel

3 ss kakao

1 ts bakepulver

OREOKREM

4 dl kremfløte

1 pk oreokjeks

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Svein Brimi

Mokkaostekake

Dette er ostekaken for sjokoladeelskere!

Levert av:

Ingredienser:

150 g sjokoladekjeks (safari)

80 g smør, smeltet

Fyll

225 g kokesjokolade

400 g kremost naturell

150 g sukker

4 stk egg

4 ss kaffe, sterk

1 dl fløte

Pynt

sjokolade, revet

physalis/andre bær

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Svein Brimi

Ostekake med epler

En spennende variant av en ostekake med havre, nøtter og masse epler!

Levert av:

Ingredienser:

Bunn

100 g havregryn

50 g mandler

50 g hasselnøtter

1 ss honning

1 ss smør

2 ss brunt sukker

1 dl eplejuice (eller annen fruktjuice)

Eplefyll

3 stk epler

3 dl vann

130 g sukker

2 ss sitronsaft

2 ss sitronskall, revet

Ostekrem

250 g kremost naturell

100 g sukker

2 stk egg

3 dl seterrømme

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Anders Martinsen

Daimkake

Herlig sjokoladekake dekket med nydelig daimkrem!

Levert av:

Ingredienser:

200 g smør

200 g sjokolade, mørk

4 stk egg

2 dl sukker

2,5 dl hvetemel

1 krm salt

Daimkrem

3 dl kremfløte

1 ss kakao

2 ss melis

2 stk daim, dobbel pakke

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Enkel plommekake

Denne myke plommekaken smaker deilig av sukker, mandler og kanel og er superlett å lage!

Levert av:

Ingredienser:

100 g smør

2 stk egg

2 dl sukker

1 ts bakepulver

2 ts vaniljesukker

2 dl hvetemel

Fyll og pynt

6 stk plommer

1 ss sukker

1 ts kanel

1 ss perlesukker

50 g mandler, hakkede

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Smashkake

Dette er kake som alle skjønner er dødsgo.

Til 4 porsjoner:

Kake

2 ss rom, kaffe eller konjakk

120 g sjokolade

100 g smør

100 g sukker

3 stk eggeplomme

3 stk eggehvite

1 ss sukker

1 klype salt

50 g maltemandler(du kan male dem med en stavmikser eller kjøkkenmaskin)

2 dråpe mandelekstrakt (kan droppes)

50 g mel

Glasur

100 g sjokolade, bruk vanlig kokesjokolade. Pass på å justere med sukker om du bruker mørke typer med lite sukker.

1 pose smash

5 ss smør

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Svein Brimi

Nougatbrownies

Denne deilige oppskriften gir ca. 16 biter.

Levert av:

Ingredienser:

200 g kremost

1 ts vaniljesukker

200 g sukker

2 stk egg

100 g smør

3 ss kakao

100 g hvetemel

1 ts bakepulver

50 g pekannøtter, grovhakkede

Glasur:

60 g smør

2 ss melk

2 ss kakao

100 g melis (ca. mengde)

pekannøtter og mandelflarn til pynt

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Leif Inge Bårdsen/Matmonster.blogg.no

Lemon Meringue Cheesecake

Fantastisk god kake som er enklere å lage enn den ser ut.

Levert av:

Ingredienser:

Bunn:

1 pk gjende-kjeks

75 g sukker

1 stk egg

3 ss meierismør

1 ts kanel

Ostemasse:

700 g kremost

250 g sukker

3 ss sitronsaft

1 stk vaniljestang

4 stk egg

en liten klatt med rømme

Lemoncurd:

5 stk eggeplommer

2 stk sitroner (saft og revet skall)

60 g sukker

130 g smør, kaldt i terninger

Marengs:

0,75 dl vann

150 g sukker

50 g melis

100 g eggehvite

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Leif Inge Bårdsen/Matmonster.blogg.no

Sjokoladekake med peanøttsmør og jordbærsyltetøy

Denne kaken ble spist opp på få minutter!

Levert av:

Ingredienser:

Kakebunn:

113 g mørk sjokolade

4 ss kakao

1 dl varmt vann

4 stk store egg

170 g meierismør

2 stk store eggeplommer

200 g sukker

1 ss vaniljeekstrakt

130 g yoghurt naturell

100 g melk

235 g mel

7 g natron

1 gl jordbærsyltetøy

hakkede peanøtter til pynt

Peanøttkrem:

125 g melis

150 g peanøttsmør

5 ts smør, romtemperert

0,75 ts vaniljeekstrakt

0,25 ts salt

175 g fløte

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Svein Brimi

Marmorkake

Marmorkake er en god, gammeldags klassiker!

Levert av:

Ingredienser:

225 g smør

3 dl sukker

4 stk egg

5 dl hvetemel

2 ts bakepulver

2 dl melk

Til den mørke røren

3 ss kakaopulver

3 ss vaniljesukker

3 ss melk

Glasur

50 g smør

30 g kakaopulver

100 g melis

Høyde (px): Bredde (px):
Foto: Kristine Ilstad/detsoteliv.no

Sjokoladefondant med Baileys

Deilig sjokoladefondant blir enda bedre med Baileys!

Levert av:

Ingredienser:

200 g smør

200 g kokesjokolade, 70% kakaoinnhold

4 stk egg

4 stk eggeplommer

200 g sukker

8 ss baileys

200 g hvetemel

Høyde (px): Bredde (px):
Øystein Westlie

Troikakonfekt

Troikakake er ikke vanskelig å lage. Om det blir godt? Gjett 'a!

Ingredienser:

300 g sjokolade, mørk

1 pk bringebærgelé

2,5 dl vann, kokende

1 ss hvetemel

100 g Nugat sjokolade, mørk

100 g marsipan, gjerne hvit

Høyde (px): Bredde (px):
BBC Lifestyle

Eplekake

Denne oppskriften på eplekake er perfekt og enkel.

Til 4 porsjoner:

200 g butterdeig

2 ss eplesyltetøy

6 stk eple, skrelt, delt i fire og kjernehuset fjernet

2 ss sukker

40 g smør, i terninger

1 stk egg

Kremen

250 ml kremfløte

1 ss melis

1 stk vaniljestang, bare frøene

Servering

1 dæsj calvados

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!