Kake med popcorn og marsmallows

Jo, du smelter 40 marshmallows...

Pop popcorn, knus riskjeks og vips!

KAKE MED MARSMALLOW OG POPCORN: Det er gøy å bake når du slipper å bake.
KAKE MED MARSMALLOW OG POPCORN: Det er gøy å bake når du slipper å bake. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Den hørtes så morsom ut av jeg bare måtte kline til.

La meg være ærlig: Den hørtes morsommere ut å lage enn å spise. Kanskje var det tanken på å smelte marshmallows som gjorde utslaget.

Man kommer langt på kjøkkenet ved å lære seg noen teknikker. Kan kan lage hvit saus, så kan man lage 100 sauser ved å putte oppi, feks: estragon, timian, muskat, ost, øl, finhakket stangselleri etc...

Og kan du lage et sukkerbrød, så er resten fot i hose - i alle fall om du klarer å piske krem!

Med «marshmallows-teknikken» man lærer seg under tillagingen av denne kaka åpner det seg nye muligheter. Poenget er at smeltet marshmallows fungerer som et slags lim som binder alle ingrediensene sammen.

Klissete?

Det skal være sikkert og visst. Men, når det stivner så stivner det. Og da holder det sakene sammen.

 

Hvordan bruker man marshmallows?

Jo, du har litt smør i en kjele, gjerne med en med godt belegg. Så dumper du oppi marshmallows, setter på varmen og venter tålmodig på at dette skal smelte. Og det gjør det. Et noen minutter har du en seig, klissete masse.

Det er forbløffende tilfredstillende å smelte marshmallows. Så, være oppmerksom på at det kan skape en avhengighet.

 

Oppskriften på marshmallowskake med popcorn

I denne oppskriften brukes popcorn og riskjeks (du vet, sånne runde, vektløse kjeks som ikke smaker noe og koster ca KR 7,90 for en liten stabel på super'n).

Det skal ikke mye kulinarisk idemyldring til før man oppdager at mulighetene er større. Jeg mener, sleng en neve pistasienøtter inn der, for eksempel. Eller noen sjokoladebiter. Eller kanskje noen gode, knuste kjeks.

Hva med rester av brownies eller andre kaker?

Eller brioche? Wienerbrød?

I det hele tatt, alt som er godt sammen med "noe søtt". For, flytende marshmallows er akkurat det: Noe søtt. I tillegg har det altså denne evnen til å binde ting sammen.

Så min anbefaling er å lage denne enkle varianten. Og når det beherskes, ja, da kan du sette i gang med å eksperimentere deg fram til nye, kule kaker som går svimlende raskt å lage.

Denne saken ble første gang publisert 07/06 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også