Dersom du står i beit for gode julegaveideer til den som har "alt" og enda litt til, er mat og drikke alltid en god løsning.

Mens andre typer gaver risikerer en tilværelse innerst i skapet, blir gaver som smaker nesten alltid brukt opp. På den måten er de også mer miljøvennlige.

Ekstra stas er det med presanger laget hjemme på kjøkkenbenken. Det trenger ikke være så komplisert. Mye er gjort med en fin innpakning og en personlig etikett. Om du vil, kan du la oppskriften, skrevet sirlig for hånd, følge med.

Oppskriftene du trenger:

Sitron- og hvitløkmarinerte oliven

Appelsin- og hvitløkmarinert ost

Chilimarinerte egg

Klassisk tapenade

Lemon curd

Mangochutney

Eple- og myntechutney

Karripickles

Appelsinmarmelade med vanilje

Kardemommeskorper

Eggelikør

Mokkalikør

Juleknekk

JULEKNEKK: Hjemmegjort konfekt er mye mer personlig enn ferdigvarianten. © Foto: melkno

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!