Hellstrøm rydder opp

I hælene på Hellstrøm

Café Rampa i Hommelvik trengte hjelp for å få tilbake gnisten og gjestene. Vi sjekket om Hellstrømeffekten fortsatt virker.

Hellstrøm rydder opp, men får han sving på stedet i Hommelvik?

Hellstrøm rydder opp, men får han sving på stedet i Hommelvik? Foto: TV3

Publisert Oppdatert

I denne ukas program så vi hvordan Eyvind Hellstrøm hjalp Stein Hofstads Café Rampa på rett kjøl igjen.

Mer fokus på mat

Rampa ligger langs togskinnene i Hommelvik en snau halvtime nord for Trondheim. Da Hellstrøm besøkte Rampa for første gang var han forskrekket over den grisete matlagningen med skitne skjærefjøler og en noe spesiell håndvisp.

Del saken med andre på Facebook!

Dessuten var han forbauset over de altfor høye ølprisene og pregløse rettene som alle ble servert med den samme "s alatflekken". Hellstrøms konklusjon var at eier Stein Hofstad fokuserte for mye på å stelle i stand arrangementer, og for lite på matlagningen.

Les også: Vi besøker alle restaurantene Hellstrøm rydder opp i

Les også: Den perfekte vaffeloppskriften

Det siste bestemte Hellstrøm seg raskt for å gjøre noe med for å få spisestedet opp på beina igjen.

Stein Hofstad var på 90-tallet en meget dyktig kokk med fartstid som kokk på restauranten til Hotell Royal Garden i Trondheim. Hofstad bygde opp Rampa, bokstavelig talt, med egne hender i 1995. Stedet ble kjent for sitt gode og rimelige kjøkken med Hofstad som kokk.

De siste årene er det den sykepleierutdannede samboeren hans som har jobbet på kjøkkenet. Kundene, spesielt de fra Hommelvik, mistet etter hvert interessen. Prisene var blitt for stive og maten for dårlig.

Hellstrøm etterlyste at Stein Hofstad ble lokomotivfører på kjøkkenet igjen. Og det lyktes han med. Vi var spent på om han var blitt værende der etter at Hellstrøm dro.

Trygt og godt

Da vi besøkte Rampa nylig sto Hofstad heldigvis på kjøkkenet. Han snakket stadig vekk med gjestene sine og det virket som om han hadde fått piffen tilbake.

Her er Hellstrøms oppskrift på torsk

Spisestedet var halvfullt, og det så ut til at hommelvikingene igjen er blitt fast inventar.

Da vi hadde slått oss ned i restauranten med det koselig interiøret og sjelfulle atmosfæren bestemte vi oss for jernbanebiff "Stein Hofstad" og dagens rett - en lammegryte med chili, hvitløk og potet - som ikke var en del av den menyen Hellstrøm var med å utarbeide.

Lammet var kokt så det akkurat slapp beinet. Det var mørt, saftig og hadde en flott stekeskorpe. Hvitløken og chilien kunne vært mer framtredende etter vår smak og dessuten var salatflekken igjen på plass. Salaten, med en grei nok basilikumvinaigrette, føltes oppbrukt ettersom den ble brukt som tilbehør til all slags kafémat på 90-tallet. Salaten skulle fungere som noe friskt til gryteretten, men vi hadde heller sett flere grønnsaker eller urter i gryta for å freshe opp det hele. Likevel smattet vi gladelig i oss det vi klarte.

Vi ba om en blodig biff, og fikk den godt tilberedt med aromatisk urtesmør på toppen. Tilbehør til biffen var sopp, sjalottløk og endivesalat med en nydelig sennepsvinaigrette.

Til dessert fikk vi en myk og delikat karamellpudding med hjemmelaget karamellsaus - tydelig uten tilsetningsstoffer. Det føltes trygt og godt.

Få småsteder forunt

Vi kan fornøyd konkludere med at Rampa igjen serverer kvalitetsmat. Maten strekker seg ikke mot førsteklasses gastronomi, men ved hjelp av trygt og godt håndverk leverer de mat av meget god kvalitet til en rimelig penge.

Hellstrøm har lyktes med å få fram den gamle kokken og idealisten i Stein Hofstad. Hommelvikingene bør føle seg privilegerte som har Rampa. Den gir et tilbud få småsteder er forunt. I forhold til hva man kan forvente av et slikt spisested fortjener Rampa toppscore.

Her kan du søke blant 5 . 000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning