Hellstrøm rydder opp

I hælene på Hellstrøm

Hellstrøm mest vellykkede opprydning.

Hellstrøm besøker Jeromes i Oslo denne uken.

Hellstrøm besøker Jeromes i Oslo denne uken.

Publisert Oppdatert

Denne uken er Hellstrøm på hjemlige trakter. Bare en liten spasertur fra sin egen restaurant ligger Chocolat. Under SAS-hotellet har en fransk konditor slått seg til.

I tillegg til å lage kaker har han startet matservering både til lunsj og middag. Maten var helt nødvendig for å spe på inntektene fra kakesalget.

I programmet får Jerome, som eier stedet, gjennomgå kraftig for saltmaten. Kakene, derimot, roser Hellstrøm opp i skyene. Ikke bare skryter superkokken av kakene, han initierer en avtale med SAS-hotellet. Før Jerome vet ordet av det har de en avtale om å levere 10.000 kaker til hotellet, og avtalen skal til alt overmål trappes opp etter hvert om alt går som det skal.

Les også: Slik steker du et kyllingbryst

Les også: 10 suverene oppskrifter med kjøttdeig

Men, saltmaten er bedrøvelig. Hellstrøm går rett i strupen på problematikken og fortellet hvor håpløs maten er. Løksuppa, for eksempel, holder overhodet ikke mål, og ikke resten av maten heller. Den var så lite fransk at Hellstrøm bestemmer seg for å ta ned tricoloren som henger utenfor - inntil videre.

Et av de første grepene var å bytte navn fra det umulige Chocolat (hvem vil spise kjøtt her?) til Jeromes - eierens fornavn.

Vårt besøk på restauranten

På en ukedag var det nærmest fullsatt restaurant. Bare ett par småbord var ledige. Vi er heldige som fikk plass (vi hadde ikke bestilt bord).

Hellstrøms håndverkere har gjort underverker med atmosfæren som nå oppleves som varm og intim. Et langt byks bort fra det kjølige og bare preget - i riktig retning.

Det er Jerome selv og én servitør som tar seg av bestillingene. Det tok litt tid før vi ble presentert for menyen, men det skriver vi på kontoen for en travel kveld.

Menyen er nå helt i Hellstrøms ånd: Enkel og liten. Om du vil ha dagens treretters kan du velge mellom to forretter og to hovedretter - og mange slags kaker, selvsagt. Prisen er det ingenting å si på: KR 195,-

Etter bestillingen kommer forrettene raskt på plass. Den røkte laksen, crème fraîche-sausen og salaten er enkelt og elegant lagt opp. Retten er god og lett, slik forretter skal være. Ikke matkunst, bare enkelt og elegant.

Hovedrettene (indrefilet eller torsk) kommer også raskt. Torsken er svært godt tilberedt, med en sprø topp og deilige amandinepoteter og sellerirotbiter i fløte.

Vi bestilte en medium-stekt indrefilet, men den var dessverre gjennomstekt. Det var synd, men den var ellers god på smak. Det var også de saltbakte potetene og fløtesausen.

Les også: Slik får du unger til å elske husarbeid

Les også: Slik får du barna til å spise

Flotte desserter

Det er selvsagt høye forventninger til dessertkakene. De blir budt fram på et lekkert fat. Vi kan velge blant 5-6 forskjellige varianter. Valget faller på sjokolade- og bringebær og sjokolade- og appelsin.

Begge kakene er flotte å se på og smaker utmerket. De er laget med stor selvtillit og de er trygge på at gjestene setter pris på dem. Når det er sagt: jeg er sikker på at Jerome og vennene hans kan lage dem enda bedre. Ikke fordi de ikke var bra nok, men fordi de åpenbart sitter på så mye faglig konditorkompetanse. Med en ørliten ekstrainnsats lager de nemlig byens beste kaker.

Hellstrøms inngripen har åpenbart virket. Maten er flott, solid og billig. Og restauranten er full.

For 195,- kroner kan du nå spise tre utmerkede retter hos Jeromes. Akkurat nå virker det som om dette er stedet i Oslo du får mest for pengene. Dersom stedet fortsetter å holde samme kvalitet og pris vil det være umulig å få bord - selv på ukedagene. Rådet er: Skynd deg!

Her finner du 4.000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning