I hælene på Hellstrøm

Hver uke får mesterkokk Eyvind Hellstrøm i oppdrag å ”rydde opp” på en restaurant. Hans oppskrift er som regel å gi personalet en alvorlig oppstramming, hive mye slitent inventar ut døra og gjøre en temmelig total makeover av spisestedet.

Publisert Oppdatert

Med Hellstrøm som overkikkador på kjøkkenet blir selvfølgelig maten god. Men hva skjer den dagen han går ut døra? Puster de lettet ut, senker skuldrene og fortsetter der de i den gamle tralten? Eller sørger han for varige forbedringer?

Vi sjekker Vegeta - Aubergine

Vi i Klikk.no har bestemt oss for å gå i hælene på Hellstrøm. Vi vil sjekke om Norges fremste feinschmeckers inngripen etterlater seg varige spor. Først ut er et besøk på Aubergine i Oslo, som før Hellstrøm entret kjøkkenet het Vegeta.

Hellstrøms første innvending var at stedet er vanskelig å finne. Det har ikke endret seg mye. Selv om vi vet hvor vi skal og har adressen (Akersgata 74) i hånda bruker vi lang tid på å finne inngangen. Over døra står det "Kurbadet" . Entreen skjuler så godt det kan at det er en restaurant innenfor dørene. Du må også gjennom en liten gang og inn en ny dør før du endelige kommer inn.

Lokalet ble, som vi så på TV, brushet opp betraktelig. Den store, tunge tredisken hvor man bestiller mat forsterker den pussige stemningen som er en blanding av brun kafé, et sted for vegetarfreaker og russisk kantine. Hellstrøm tonet ned øst-europeiske tilsnittet med sårt tilstrengt nytt møblement. Takk for den. Alt ligger med andre ord til rette for et hipt kultsted.

Og så tilmaten! I programmet så vi hvordan Hellstrøm ble kvitt den (O så grusomme og) fargeløse grønnsaksgrøten. Hans viktigste grep var å innføre serveringsbrett hvor kokkene kunne legge opp de ulike vegetarrettene. De var sporløst forsvunnet ved vårt besøk.

I stedet ble vi henvist til salatbaren. Den er så trist at man begynner å savne lunsjkantina. På en uleselig meny på en tavle får vi vite at det står rødbetesuppe. Ja, takk! Suppa kommer raskt og den er akkurat som den skal være: God, varmende og full av smak. Gode bønner og masse grønnsaker gjør den mettende også. Den koster bare KR 55,-. På et fancy sted risikerer man for å betale dobbelt så mye.

Personalet er supertrivelig. Det skal ingen ta fra dem. Vi får inntrykk av at det er en ny giv her, men at det stadig er mye å gå på når det gjelder maten. Når det er sagt: Stedet har stort potensiale, men da må maten bli bedre. Dagene med Hellstrøm var ikke nok, selv om han etterlater seg noen gode forbedringer.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning