- Nå lukter det skikkelig godt her, altså!, sier gutten. - Hva er det til middag?

 

Karri dufter godt. Og alle som spiser kjøtt graviterer mot en gryte hvor det stekes.

Han titter oppi grytene og trekker inn med nesa.

- Hva er det vi skal ha til middag?

- Karri, sier jeg.

 

Når jeg setter middagsmaten på bordet pleier jeg, når sant skal sies, å møtes med en solid porsjon skepsis. Alle de eksperimentelle middagene de har blitt utsatt for setter sine spor.

Men, nå har pipa en annen låt. Her gleder alle seg til maten, inkludert meg! Jeg har ikke (som så altfor mange ganger) gjort kompromisser. Her er det en rett som jeg har laget akkurat slik jeg vil ha den - og de elsker det, hele familien!

Da er det moro. Og dette med en entusiasme som tidligere bare er kommet, for eksempel, en sjokolademousse til gode.

 

Karritriksene

BASE

Karri består nesten alltid av en base med løk, hvitløk og ingefær (noen ganger utelates hvitløk). I tillegg kommer det en eller flere grønnsaker. De vanligste er tomat og paprika. Om du kjører dette til en puré, da er du i gang.

I denne retten er det en løk i basen, men også en som stekes i biter (med en paprika) og det er for å gi retten litt tekstur.

STYRKE

Karri kan være sterkt. Og noen liker maten sterkere enn andre. Men, server litt yoghurt (eller rømme, eller mango lassi...) ved siden av. Da kan alle justere litt selv. Litt yoghurt på gaffelen gjør det hele litt mindre sterkt, nemlig.

Å lage denne varianten handler om å lage den basen, altså pasten. Man bruker en kjøkkenmaskin hvor du kjører sammen paprika, løk, hvitløk, ingefær og chili (for eksempel). Og chilien er fin, men for mange blir det for sterkt. Heldigvis kan man bare fjerne frøene, så blir ikke karrigryta bare for de som liker det sterke.

FINISHEN

En karri trenger litt liv i seg. Og det enkleste å gjøre er å servere med en god skvis sitronsaft og hakket frisk koriander og/eller mynte.

Du kan gjerne servere med nydelige, hjemmelagede nanbrød til.

Oppskriften finner du nedenfor!

 

Erik Hannemann

Karri med kyllingklubber

Dette er karriretten alle elsker. Den er litt kremet.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

6 fedd hvitløk

2 stk paprika

1 bit ingefær

2 ss kyllingkraft

1 stk chili

koriander, fersk

1 ts gurkemeie

2 ts karri

6 ss kokosmelk

2 bokser kikerter

1 ss tomatpuré

2 dl couscous

yoghurt naturell

sitron

16 stk kyllingklubber

Høyde (px): Bredde (px):

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!