Hot curry

Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.

LIVETS KRYDDER: Her finner du en deilig curryrett som livner opp hverdagen. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt/Astrid Hals
LIVETS KRYDDER: Her finner du en deilig curryrett som livner opp hverdagen. Foto: Opplysningskontoret for kjøtt/Astrid Hals
Sist oppdatert

4 personer

500 g renskåret svinekjøtt i strimler

2 ss olivenolje

2 båt hvitløk

½ ss rød karripasta

1 stk. fersk ingefær (ca. 2 cm liten bit)

1 stk. purre

½ stk. brokkoli

1 stk. rød paprika

2 dl hønsebuljong (utblandet)

1 ss maisennamel

3 dl jasminris

1. Sett på risen først!

2. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.

3. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.

4. Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maisenna ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.

Serveres med jasminris.

Denne saken ble første gang publisert 16/09 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også