Helnorsk helgemeny

Nydelig vilt til helgekosen

Vilt og epler gjør helga til en fryd.

VILTGRYTE: En herlig oppskrift på viltgryte.
VILTGRYTE: En herlig oppskrift på viltgryte. Foto: Foto: Erik Hannemann
Sist oppdatert

Kanskje er det allerede bestemt at det blir lam i helga - her får du i tilfelle oppskriften på et enkelt og perfekt lammelår.

Om du har gjort unna høstens store lammemiddag foreslår jeg å rette oppmerksomheten mot kanskje det aller beste kjøttet Norge har å by på. Jeg tenker på viltkjøtt.

Denne helgen er det nemlig duket for Sjuves viltgryte på min helgemeny (sjekk videoen her).

Er du så heldig at du har viltkjøtt i fryseren kan du lese her hvordan kjøttet bør tines.

Om du må kjøpe kjøttet i butikken finner du det i verste fall i frysedisken.

Rødvin er et godt valg her. Server gjerne en robust portugiser til gryta.

Før gryta kommer på bordet

Mange liker å servere noe før hovedretten kommer på bordet, og har du tid så vil jeg foreslå at du lager noe lett og ledig.

Rekene blir bedre og bedre i takt med at temperaturen synker, så hvorfor ikke klinke til med denne varianten.

Da har vi vært innom lam, vilt og reker. En fjerde norsk råvare det er all grunn til å være stolte av er eplene. Norske epler gjør denne kaka til noe av det mest opplagte å servere gjestene dine i helga.

Til eplekaka liker mange å drikke kaffe (slik pumper du en kopp med hånda), men om du i tillegg serverer et glass med eplebrennevinet calvados blir nok gjestene dine litt ekstra henrykt.

Les også:

De beste, billige rødvinene

Dette trikset gjør eplekaka super

Dessert av bare vann og sjokolade

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 08/10 2010, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også