Blomkålsuppe oppskrift

Hellstrøms blomkålsuppe

Her får du Hellstrøms blomkålsuppe.

TO STJERNER: Hellstrøm får tilbake stjerna si og er igjen den eneste som har to stjerner i Michelinguiden i Norge.
TO STJERNER: Hellstrøm får tilbake stjerna si og er igjen den eneste som har to stjerner i Michelinguiden i Norge. Foto: Foto: TV3
Sist oppdatert

Blomkålsuppe kan være nydelig. Og det blir det når superkokken Eyvind Hellstrøm lager det.

Denne blomkålsuppa er klassisk. Her finner en herlig variant med hasselnøtter, en annen med bacon og den enkleste varianten jeg vet om - med løyrom og gressløk.

Du finner for øvrig masse gode høstsupper her.

Og nå: over til Hellstrøm:

Blomkålsuppe - Hellstrøms versjon

1 blomkål

1 løk

1 purre

6 dl vann eller grønnsakskraft

Olivenolje

1 brokkoli, lag små buketter

2 spiseskjeer gressløk, finhakket

200 gram pillede reker

1 teskje karri

Salt og pepper

Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Du kan eventuelt sile den. Smak til med salt og pepper.

Stek rekene raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt, pepper og karri, gjør det samme med brokkoli.

Anrett på tallerken med reker og brokkoli og hakket gressløk.

Klippet du ser nedenfor er hentet fra TV3-serien "Hellstrøm rydder opp hjemme":

 

(Over 15.000 følger Sjuve på Facebook og får svar på alt de lurer på om mat)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

En ukemeny for deg som liker god mat

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 21/10 2011, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også