Hellstrøm rydder opp

Hellstrøm rydder opp i Halden

Har Hellstrøm vært her?

Publisert Oppdatert

Hellstrøm reiser til Halden denne uken. Oppdraget er et gjenopplivingsforsøk av restaurant Dickens.

I en innholdsrik episode får vi blant annet servert et amcar-treff, en saus med ketchup som Hellstrøm lager, en tysk kokk med kommunikasjonsutfordringer og sjelden autoritetsforrakt, samt noen ubetalige sekunder hvor Eyvind Hellstrøm danser rockabilly i biker-jakke. Mannen kan alt!

Det kan ikke kokkene på Dickens. Stedet sliter hardt økonomisk. Menyen er lang som et vondt år og gjør det ikke lettere for noen. Hellstrøms grep er ganske enkelt. Han forkaster hele menyen og lager en enkel, liten meny.

Les også: Slik lager du perfekte kjøttkaker

Les også: Slik blir baconet sprøtt

Det kan virke som om eieren ikke er like engasjert som Therese (som vi møter i programmet). Hun er ansatt som daglig leder. Helltrøm gir henne mye ros for innsatsen, mens eieren får tyn for ikke å engasjere seg nok.

Vårt besøk på restauranten.

På slutten av programmet får vi vite at restauranten er konkurs. Hellstrøm fikk dermed aldri sett hvordan ståa var. Det gikk imidlertid rykter om at restauranten var gjennåpnet. Derfor bestemte vi oss for å se hvordan det sto til.

I en halvtom restaurant blir vi møtt av noen blide servitører. De gjør seg flid med å fortelle om stedet og maten. Drikkebestilingen taes raskt og serveringen går unna.

Så var det maten.

Picture this: Pepperbiff, fløtegratinerte poteter, tomat delt i to med smeltet ost, sopp- og løkstuing og en salat av salatblader, rødløk, agurk og tomatskiver.

Den tallerken gjorde folk lykkelige tidlig på 90-tallet. Ikke i 2009.

Nå er det bare trist. Det er rett som er preget av resignasjon. Null glede. Ingen inspirasjon.

Pepperbiffens og dens 90-talls tallerkenvenner er en tragikomisk affære som i beste fall gjør en nostalgisk. En kokk som lager det i dag virker simpelthen uoppfinnsom og matlei.

Maten på Dickens er helt solid - bare kjedelig og trøstesløs. Du blir mett, men på en likegyldig måte.

Det virker ikke som om noen av folkene som Hellstrøm forsøkte å lære opp og inspirere er igjen på kjøkkenet. I så tilfelle har de falt sørgelig tilbake til gamle takter.

Det er egentlig synd at maten er så nitrist fordi Dickens er et hyggelig sted med supre lokaler. Det er en kjeller som er perfekt for kalde vintre og de har en trivelig bakgård når været tillater det.

Det er ingen skam å snu!

Her finner du 5 .000 oppskrifter du kan kose deg med!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning