I hælene på Hellstrøm

Hellstrøm på Lillestrøm

Fikk Hellstrøm ryddet opp på Lillestrøm?

Hellstrøm besøkte Pikene på hjørnet i Lillestrøm.

Hellstrøm besøkte Pikene på hjørnet i Lillestrøm. Foto: TV3

Publisert Oppdatert

I siste programmet av Hellstrøm rydder opp får vi se at superkokken lager smoothie av alle rettene på menyen og ber kokken og innehaveren smake. På lageret finner Eyvind Hellstrøm det han hater mest her i verden: ferdiglaget industrimat.

Ferdigstekt bacon

Blant ferdigpanerte scampi og sauser på boks finner Hellstrøm også ferdigstekt bacon. - Jeg visste ikke engang at det fantes, sier han i programmet og virker oppgitt.

I tillegg til at den ikke smaker noe som helst er det også vanskelig å tjene penger på den.

Her må noe gjøres.

Les også: Slik lager du perfekt potetmos

Les også: Slik blir baconet sprøtt

Burgers-moothie

For å bevise poenget sitt lager han en smoothie av hver enkelt rett som kokken lager. Kokken må innrømme at det var vanskelig å smake forskjell.

Oppdraget blir derfor å få kokken til å lage ordentlig, hjemmelaget mat. Hellstrøm setter derfor opp en ny meny. Både gjester og de ansatte liker den nye maten

Vårt besøk på kaféen

Da vi besøkte restauranten ved lunsjtider i dag, satt det gjester ved flere bord. Lukten vi møttes med var oppløftende og herlig! Her står nemlig kokken vi ble kjent med i programmet og steker bacon - et sikkert tegn på at noe har skjedd på kjøkkenet.

Vi henter menyen og setter oss ved et vindusbord. Her kan vi se at kokken steker bacon og at to andre servitører jobber i lokalet. Selv med aktivt blikksøk over mange, mange minutter er det umulig å få kontakt med servitørene. Det er faktisk kokken, som står med ryggen til (!) som oppdager at ingen kommer for å ta bestillingen.

Når han først dukker opp, er servitøren som solen selv. Etter bestillingen kommer både mat og drikke raskt til bordet.

Vi bestilte retten med rå laks som Hellstrøm introduserte. Den er sjenerøs med den friske salaten (rødbeteblader, hodesalat og ruccola) og har masse friske urter (timian). Nesten litt for mye - men det oser av vellvilje fra kokken - og det er superbra! Vi får heller leve med at tomatene oppbevares for kaldt og at vi liker rista brød bedre enn ikke-rista.

De små tingene

Ofte er det de små tingene som gjør forskjellen. Det som gjør at stedet er hyggelig å besøke er:

  • Pluss for å servere skikkelig, ferskpresset juice (fra Brämhult).
  • Sjokoladen er skikkelig god (kan dere ha enda mer sjokolade i sjokoladen?).
  • Fristende croissanter og andre bakevarer ligger på disken.
  • Toalettene var rene, hyggelige og pyntet med blomster og lys. Nesten som å være på fin restaurant.

Alt i alt ser det ut som om Pikene på hjørnet hadde veldig godt av Hellstrøms besøk. Nå lager de skikkelig mat og det virker som om energien Hellstrøm snakket om fortsatt er til stede. Med solid innsats og enda mer trykk på kokkens mat kan Pikene på hjørnet ved togstasjonen i Lillestrøm bli til noe så sjeldent som en skikkelig god kafé hvor folk kan stole på at maten er god, hjemmelaget og ikke laget på fabrikk.

Her finner du over 4000 oppskrifter du kan søke i.

Det gikk riktig så bra da Hellstrøm besøkte Pikene på hjørnet i Lillestrøm.

Det gikk riktig så bra da Hellstrøm besøkte Pikene på hjørnet i Lillestrøm.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning