Oppskrifter til helgen

Helgemenyen!

HELGEMENYEN: Oppskrift på kylling med 40 hvitløkfedd.

HELGEMENYEN: Oppskrift på kylling med 40 hvitløkfedd. Foto: Petter Berg/HM Foto

Publisert Oppdatert

Helgen blir ikke helt det samme med hverdagsmat. Først ut på vår helgemeny er noen enkle kanapeer med røykelaks og dill. De er enkle å lage på forhånd og tar ikke lang tid.

Hovedretten er kylling med 40 hvitløkfedd. Det høres kanskje kraftig ut med så mye hvitløk, men når de bakes i ovnen blir de bare søte og gode.

Desserten er en som de aller fleste forbinder med et restaurantbesøk, men sjokoladefondant er ikke så vanskelig som man skulle tro. Et tips er å forsøke med en først for å være helt sikker på hvor lang tid den skal være i din ovn. God helg!

HELGEMENYEN: Pannekake-kanapeer

HELGEMENYEN: Pannekake-kanapeer Foto: Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt/Alf Børjesson

FORRETT

Pannekakekanapeer

Pannekake-kanapeer

Fyll:

1 pk snøfrisk med dill

2 ss creme fraiche

2 ss finhakket fennikel

2 ts kapers

litt finhakket rødløk

noen tynne skiver laks

Rull sammen hver pannekake og skjær dem i 3 cm brede strimler. smør snøfrisk blandet med creme fraiche på strimlene. Dryss på litt finhakket fennikel, kapers og rødløk. Legg på tynne skiver av laks og rull sammen. Fest hver rull med en ostepinne.

Oppskriften er levert at Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

HOVEDRETT

HELGEMENYEN: Oppskrift på kylling med 40 hvitløkfedd.

HELGEMENYEN: Oppskrift på kylling med 40 hvitløkfedd. Foto: Petter Berg/HM Foto

Oppskriften er her: Kylling med 40 hvitløkfedd

DESSERT

Oppskriften er her: Sjokoladefondant med banyulssaus

HELGEMENYEN: Sjokoladefondant

HELGEMENYEN: Sjokoladefondant Foto: Foto: Stian Andersen

Oppskriften er hentet fra "Helt chef" av Rune Pal og Christer Berens (Schibsted Forlagene 2006)

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag