Helgemeny for høsten

Den beste høstmaten

Denne menyen serverer årstidens deiligste mat.

Publisert Oppdatert

Helgen er endelig her igjen! Og her er et forslag som jeg er sikker på vil falle i smak dersom menyen realiseres:

Forrett: Krabbe

Høsten er krabbetid. Og jeg liker den enklest mulig tilberedt. I denne oppskriften handler det om å legge kokt krabbekjøtt på litt salat, søte cherrytomater og en dressing som lages av å blande majones, rømme, cayennepepper og litt sitron. Dette er enkelt. Og veldig godt.

Har du tid til å bake en brioche blir dette uforglemmelig når du serverer det til. Denne loffen tar omtrent tre timer fra du setter deigen til det kommer dybakt, dunstende herlighet fra ovnen. Jeg går heller ikke av veien for å riste brødet og ha på smør. (Merker at jeg gleder meg til helgen nå).

Hovedrett: En nydelig oppskrift med hjort

HJORT: Slik ser den ut når Kjartan Tranas tar bildet av hjorten. "Hjort" fikk 36 poeng og sølv.

HJORT: Slik ser den ut når Kjartan Tranas tar bildet av hjorten. "Hjort" fikk 36 poeng og sølv. Foto: Foto: Kjartan Tranas

Høsten er tid for å nyte noe av det mest eksklusive kjøttet vi kan få satt tennene i. Hjorten gir oss muligens det (potensielt) lekreste, mest smakfulle av alle alle fileter. Det er dyrt, så det gjelder å får det til.

Noe av det beste i denne oppskriften er (ikke åpningen, men) faktisk den nydelige potetformen. Her er det hvitløkfedd som stekes gylne, blandes med fløte og som så helles over oppskårede poteter før de settes i ovnen.

Uundertegnede lagde denne (veldig rare) videoen for en god tid tilbake. Du får se om den har tålt tidens tann, den gjør i alle fall ting ørlite grann lettere:

Om du ikke vil blakke deg, men likevel smake hjortekjøttet er det kuleste å sette en carpaccio på bordet. Denne foreksempel.

Dessert: Sjokoladefondant

Det er ikke noe mer syndig, deilig og perfekt enn en sjokoladefondant som renner over over av lykke når den serveres. Men, det ikke bare-bare å lage den. Som regel steker man den for lenge og da er det bare en ordinær sjokoladekake som kommer på bordet. Derfor spanderer vi på oss denne videoen for å øke sjansene for å lykkes: