Helgemeny
Her er den kule helgematen
Enkel forrett, kul hovedrett og elegant dessert. Ikke gå glipp av denne helgemenyen!
Endelig helg!
Slapp av med et glass vin i hånden (hva med denne?) og les gjennom oppskriftene. Da går ting så mye lettere.
Forrett: Laksetartar
Frykten for rå fisk er nok urimelig stor. Og så fort den er overvunnet har du mye å glede deg. Du kan for eksempel servere rå laks på disse tre måtene som en forrett - video .
I dag presenterer vi heller en slektning hvor laksen hakkes, serveres med krutonger, en dressing med pepperrot og en salat. Du ser videoen her!
Hovedrett: Lammespyd
I denne retten lager du gode, krydrede lammespyd. Om du ikke finner kjøttdeig av lam, så kan du bruke vanlig kjøttdeig.
Det handler altså om å lage en farse, en blanding av krydderier og kvernet kjøtt, som du skal træ på spyd. Du gjør det ved å klemme dem rundt spydene, helt enkelt.
Det kule er å gjøre det under grillen: Sett den 250 grader og legg kjøttet høyt i ovnen. Følg med og snu ettersom de får farge.
Tips: Legg trespydene i vann en halvtimes tid før du skal bruke dem.
Dessert: Den mektige île flottante
Denne desserten er morsom å prøve seg på. Du kan se hvordan du gjør det i videoen. Klarer du det har du vist deg selv og andre hvor flink du er.
Og denne desserten serveres på flotte restauranter rundt om på kontinentet.
Når du har spist denne menyen vet du allerede hva som var høydepunktet denne helgen
Les også:
Denne saken ble første gang publisert 14/03 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.