Helgemeny

Her er den kule helgematen

Enkel forrett, kul hovedrett og elegant dessert. Ikke gå glipp av denne helgemenyen!

Publisert Oppdatert

Endelig helg!

Slapp av med et glass vin i hånden (hva med denne?) og les gjennom oppskriftene. Da går ting så mye lettere.

Forrett: Laksetartar

Frykten for rå fisk er nok urimelig stor. Og så fort den er overvunnet har du mye å glede deg. Du kan for eksempel servere rå laks på disse tre måtene som en forrett - video .

I dag presenterer vi heller en slektning hvor laksen hakkes, serveres med krutonger, en dressing med pepperrot og en salat. Du ser videoen her!

Hovedrett: Lammespyd

I denne retten lager du gode, krydrede lammespyd. Om du ikke finner kjøttdeig av lam, så kan du bruke vanlig kjøttdeig.

Det handler altså om å lage en farse, en blanding av krydderier og kvernet kjøtt, som du skal træ på spyd. Du gjør det ved å klemme dem rundt spydene, helt enkelt.

Det kule er å gjøre det under grillen: Sett den 250 grader og legg kjøttet høyt i ovnen. Følg med og snu ettersom de får farge.

Tips: Legg trespydene i vann en halvtimes tid før du skal bruke dem.

Dessert: Den mektige île flottante

Denne desserten er morsom å prøve seg på. Du kan se hvordan du gjør det i videoen. Klarer du det har du vist deg selv og andre hvor flink du er.

Og denne desserten serveres på flotte restauranter rundt om på kontinentet.

Når du har spist denne menyen vet du allerede hva som var høydepunktet denne helgen

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Linnea press

Lammekebab med mynteyoghurt og bulgursalat

Kebab av lammekjøtt er ikke så vrient å lage. Ikke med denne oppskriften.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Lammekjøtt uten ben

1 stk Løk hakket

2 stk Hvitløksfedd

1 stk Egg

2 ss Tomatpuré

2 ts Paprikapulver

3 ss Vann

1 dl Persille hakket

1.5 ts Salt

0.5 ts Pepper

Olivenolje

4 dl Matyoghurt

2 stk Hvitløksfedd

2 ss Mynte, frisk

2 ss Olivenolje

0.5 ts Salt

0.25 ts Pepper

1.5 dl Bulgur

3 dl Vann

1 stk Grønnsaksbuljong

1 bokser Kikerter

100 g Aprikos

2 stk Hvitløksfedd

1 ss Spisskummenfrø

1 ss Olivenolje

0.5 stk Sitronskall

3 ss Koriander, frisk, hakket

0.5 ts Salt

3 dråpe Tabasco

BBCLifestyle

île flottante

Her er oppskriften på den klassiske desserten.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

750 ml Melk

1 stk Vaniljestang

8 stk Eggeplomme

190 g Sukker

5 dl Melk

8 stk Eggehvite

1 ss Sukker

190 g Sukker

75 g Sukker

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag