Helgemeny

Spis deg glad med denne maten

Her er det som funker.

Sist oppdatert

Når det er helg skal man selvsagt kose seg litt ekstra. Derfor lager vi (nesten) hver helg en ny helgemeny som alle kan kose seg med her på Klikk.no.

Denne uken byr vi på krabbe, kul pasta og en kake ingen av dine venner har smakt.

Forrett: Krabbe på stein

Krabbe er på sitt beste på vinteren. Det er bare siden det virker naturlig og opplagt å spise krabbe (og reker) når svaberget er varmt og godt at vi sverger til akkurat da. På Noma i København vil jeg aldri glemme at de serverte sjøkreps på varme steiner - nettopp så varme svaberget er på en solfylt ettermiddag i juli. Om du virkelig skal legge deg i selen denne helgen kan du vaske (og vaske grundig!) noen fine steiner og varme dem opp i ovnen - og så serverer du deilig krabbekjøtt rett på steinen. Bare et forslag. Tallerken duger også.

Hovedrett: Hjemmelaget cannelloni

Når pastaen blir så kul som cannelloni er hverdagshelten plutselig kledd i festdrakt. Cannelloni med en god flaske rødvin (sjekk de gode som kommer på Polet i disse dager).

Fyll pastarullene med ricotta, spinat og krydre med litt muskat. Rull pastaen inn i parmaskinke før du legger dem ned i en tomatsaus og så baker du det hele i ovnen med ost på toppen.

Dessert: Kake med pære og kastanjer

Denne kaka er det vår egen pariserinne Clotilde som serverer oss. Det er først når du leser hennes saker du ser hvor mye våre spisevaner skiller seg fra de kontinentale.

Det er heldigvis håp for å finne kastanjer (enten ferske eller, mer sannsynlig, på boks). Når du har kastanjer i hus - da er resten enkelt.

Alle oppskriftene finner du nedenfor - ha en smakfull helg!

Les også:

Kule oppskrifter med kjøttdeig

Billige hverdagsmiddager

Bare de flinke klarer denne quizen

Denne saken ble første gang publisert 11/01 2014, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også