Helgemeny

Helgemeny for november

Oppskriftene du trenger akkurat denne helgen.

Publisert Oppdatert

Det er mye deilig mat som skal lages denne helgen. Så, åpne deg en øl. Hell opp og tenk godt igjennom hva du skal du skal lage når. Tips: Begynne med å sette på ovnen og få inn rødbetene!

Forrett

Det aller første som kommer på bordet denne kvelden er en kul laksetartar. Tartaren serveres med krutonger, dressing og frisk salat.

Tartar er altså rå fisk (eller rått kjøtt). Dersom du ikke har prøvd det før har du sjansen til å åpne deg for en ny verden av matretter denne helgen.

Her ser hvordan den lages:

Hovedretten

Denne gangen har jeg satt sammen tre oppskrifter som tilsammen utgjør hovedretten. Biffen skal på bordet og serveres med en flott, høstlig soppstuing.

I ovnen saltbaker jeg noen rødbeter. Det tar tid, så det er rødbetene jeg begynner med. Legg godt med salt i bunnen av en ildfast form og dytt rødbetene nedi. Ha på litt olje og bak den i en time eller to. Det er ikke nevnt i oppskriften, men den rødløken som brukes pleier jeg enten å steke eller koke litt - jeg tilhører minoriteten som ikke liker rå løk, nemlig.

I stekepanna lager jeg en enkel potetpannekake. Det gjøres ved å rive løk (bruk slalombriller om du ikke tåler å gråte en skvett!) og poteter på et rivjern. Så har du dette i panna og presser ned med en gaffel slik at den blir jevn. Det går overraskende fort å steke den. Og jeg er sikkert på at alle har glede av den fine teknikken du bruker når du sklir denne ut på en tallerken for å snu den og steke på begge sider.

Dessert

Desserten er en sjokolademousse. Den lages på klassisk vis ved å dele egg i plommer og hviter. Så pisker du eggehvitene stive (med en liten klype salt) og plommene med sukker før du blander alt dette med smeltet sjokolade. Og så liker jeg godt å ha litt appelsinskall i.

Få med deg alt! Følg Klikk Mat på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

 

 

Les også:

Blomkålsuppa alle elsker

Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god

Eplekaka du må bake i høst

Vår største pizzatest noensinne

Her kan du søke blant 5000 oppskrifter!

Erik Hannemann

Sjokolademousse

Dette er en klassisk og enkel oppskrift på sjokolademousse.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

250 g Kokesjokolade, lys

3 dl Kremfløte

2 stk Eggehvite

2 stk Eggeplomme

3 ss Sukker

Appelsin

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning