Helgemeny
Denne menyen gjør alle glad
Sjekk hva du skal spise i helgen.
Det skal være en glede å sette sammen en helgemeny.
Og det skal være like morsomt å lage den.
På denne helgens meny får du servert tre fine ting som du kommer til å elske å lage, servere og spise.
Forrett: Grissini med parmaskinke
Skal du gjøre litt mer ut av denne kule forretten kan du lage grissini selv. Du lager egentlig bare en pizzadeig - og så triller du ut lange, tynne pølser som du steker i ovnen til - gjerne litt overstekt.
Ellers er ideen å rulle en deilig skive med parmaskinke rundt grissinien, dyppe den i olje og så i knuste nøtter.
Sånn lager du snacksen:
Hovedrett: Innbakt laks med indre kvaliteter
Du kan tenke på denne som fiskens utgave av den monstrøse Beef Wellington. Dette er mye enklere, heldigvis.
Du deler en stor laksefilet i to (på tvers). Så blander du sammen smør, sennep, dill og så mange andre urter du vil. Dette legger du mellom de to laksestykkene.
Da gjenstår det bare å pakke dette inn i butterdeig og steke det i ovnen. Servér gjerne med god salat, for eksempel en med spirer.
Dessert: Profesjonell eplekake
Denne menyen avsluttes med en god eplekake. Og en god eplekake mener jeg en virkelig god en - en med epler, eplesyltetøy og en god dæsj med Calvados.
Alle oppskriftene finner du nedenfor!
Men, først lar vi lar Michel Roux demonstrere:
Til 4 porsjoner
4 stk Grissini
4 skiver Parmaskinke
1 stk Selleristang
1 dl Nøtter
Innbakt laks
Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
800 g Laksefilet
Salt og pepper
75 g Smør
3 ss Sennep
1 potte Dill
Urter
1 stk Sitron, revet skall
4 pl Butterdeig
1 stk Egg
Til 4 porsjoner
200 g Butterdeig
2 ss Eplesyltetøy
6 stk Eple
2 ss Sukker
40 g Smør
1 stk Egg
250 ml Kremfløte
1 ss Melis
1 stk Vaniljestang, bare frøene
1 dæsj Calvados
Denne saken ble første gang publisert 28/02 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.