Helgemat

Dette spiser du i helgen

Den kule helgemenyen.

Sist oppdatert

Forrett(er): Suppeshot, skinke og røkt laks

Jeg er i det hjørnet hvor jeg har lyst på litt forskjellig snacks til forrett. Aller først lager jeg en rask og enkel ertesuppe som jeg serverer i små kopper eller glass.

Litt spanske skinke kommer også på bordet.

Den siste forretten er en kul ostekrem med røkt laks. Det er bare å blande kremost, pepperrot og sitronsaft med gressløk og røkt laks. Jeg synes det er stas å servere dem på teskjeer, så får jeg følelsen av å være på (min egen) restaurant.

Hovedrett: Hamburger på fransk

Denne burgeren er knallgod. Det som gjør den så spesiell er to ting: Andekjøttet og béarnaise. Jeg vet det kan være vrient å få tak i andekjøtt - og det går fint uten. Men, béarnaise må være med! Er du lat kan du kjøpe en ferdig, men det blir bedre om du lager den selv.

Hamburgeren blir aldri god dersom man ikke varmer brødet, i ovnen eller på grill/grillpanne. For mye styr? Bruk brødristeren! Et soggy hamburgerbrød ødelegger hele greia for meg.

Skal du virkelig gjøre skikkelig kan du lage hamburgerbrød selv, oppskriften finner du her.

Kanskje er jeg også

Dessert: Sjokolade med snert

Denne enkle, deilige sjokoladedesserten er enkel og perfekt, synes jeg. Og akkurat passe stor. Den lages ved å varme opp fløte, røre inn sjokolade og eggeplommer - og til slutt en skvett med rom, whisky eller konjakk, alt ettersom hva du har for hånden eller liker best. Litt portvin funker også.

Og med det ønsker jeg en riktig smakfull helg!

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 08/03 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også