Helgemat

Dette spiser du i helgen

Den kule helgemenyen.

Publisert Oppdatert

Forrett(er): Suppeshot, skinke og røkt laks

Jeg er i det hjørnet hvor jeg har lyst på litt forskjellig snacks til forrett. Aller først lager jeg en rask og enkel ertesuppe som jeg serverer i små kopper eller glass.

Litt spanske skinke kommer også på bordet.

Den siste forretten er en kul ostekrem med røkt laks. Det er bare å blande kremost, pepperrot og sitronsaft med gressløk og røkt laks. Jeg synes det er stas å servere dem på teskjeer, så får jeg følelsen av å være på (min egen) restaurant.

Hovedrett: Hamburger på fransk

Denne burgeren er knallgod. Det som gjør den så spesiell er to ting: Andekjøttet og béarnaise. Jeg vet det kan være vrient å få tak i andekjøtt - og det går fint uten. Men, béarnaise må være med! Er du lat kan du kjøpe en ferdig, men det blir bedre om du lager den selv.

Hamburgeren blir aldri god dersom man ikke varmer brødet, i ovnen eller på grill/grillpanne. For mye styr? Bruk brødristeren! Et soggy hamburgerbrød ødelegger hele greia for meg.

Skal du virkelig gjøre skikkelig kan du lage hamburgerbrød selv, oppskriften finner du her.

Kanskje er jeg også

Dessert: Sjokolade med snert

Denne enkle, deilige sjokoladedesserten er enkel og perfekt, synes jeg. Og akkurat passe stor. Den lages ved å varme opp fløte, røre inn sjokolade og eggeplommer - og til slutt en skvett med rom, whisky eller konjakk, alt ettersom hva du har for hånden eller liker best. Litt portvin funker også.

Og med det ønsker jeg en riktig smakfull helg!

Erik Hannemann

Spansk skinke, jamón, jamón

Spansk skinke krever ingen oppskrift, men her har du noen enkle serveringstips.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

........

Erik Hannemann

Ertesuppeshots

Den her er ypperlig og morsom som forrett. Med noen trøffeloljedråper er det veldig få som kan motstå den her... Det er altså en ertesuppe i kul forkledning.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 dl Fløte

150 g Erter

1 ss Kyllingbuljong

Trøffelolje

20 g Parmesan

Vann

Olje til pensling

Kim Holthe

Ostekrem med røkt laks og pepperrot

Denne smakfulle kremen passer ypperlig som en liten forrett eller som en av mange retter på et tapasbord.

Se hele oppskriften

Til 8 porsjoner

200 g Kremost naturell

1 ss Pepperrot

1 ss Sitronsaft

200 g Røkelaks

4 ss Gressløk

0.25 ts Pepper

Brød

Erik Hannemann

Fransk burger

I denne hamburgeren er det kyllingkjøtt og bearnaise.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Kylling

200 g Andekjøtt

1 stk Sjalottløk

1 dl Bearnaisesaus

2 ts Provencekrydder

1 stk Artisjokkhjerte

2 ss Soltørkede tomater

Salt og pepper

4 stk Salatblader

2 stk Hamburgerbrød

 

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

Her er alle ukemenyene

Denne kyllinggryta lager du i dag

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning