Dagens middagstips

Gulasjsuppe fra Ungarn

Gulasj lages på mange måter, men paprikapulver må til for å få den riktige smaken.

MIDDAGSTIPSET: Gulasj

MIDDAGSTIPSET: Gulasj Foto: Foto: Astrid Hals/matprat.no

Publisert Oppdatert

Ingredienser:

(4 porsjoner)

600 g benfritt rundstek av storfe eller annen benfri storfekjøtt

3 stk. potet

2 stk. løk i biter

1 stk. rød paprika

1 båt hvitløk

2 ss olje

3 ss tomatpuré

1 l kjøttbuljong (utblandet)

½ stk. purre

2 ts paprikapulver

1 ts tørket oregano

1 ts salt

½ ts pepper

Fremgangsmåte:

1. Skjær kjøttet i terninger, ca. 3 x 3 cm og paprikaen i strimler. Skjær poteter og løk i terninger og purre i ringer.

2. Fres løken i en kjele, ha i kjøtt og presset hvitløk og brun lett.

3. Rør i tomatpuré og tilsett poteter, purre, paprika og buljong. La det koke ca. 15 minutter. Smak til med krydder.

Server med godt brød.

Oppskriften er hentet fra matprat.no

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag