Geir Skeies oppskrifter

Mesterens favorittoppskrifter

Verdens beste kokk lager kokebok.

Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter.

Geir Skeie gir oss sine favorittoppskrifter. Foto: Metro Branding

Publisert Oppdatert

Geir Skeie vant kokkenes verdensmesterskap, Bocuse d'Or, tidligere i år. Nå har kokken fra Fitjar laget kokebok.

Boka tar for seg hele veien fra pizza og rullekake til den maten som sikret seieren i Frankrike. Og du får alle oppskriftene som inkluderer noen fine forklaringer med bilder av det som er litt vrient.

Spenner vidt

- Jeg hadde lyst til å vise hva jeg har gjort - og at mye av dette faktisk er ganske enkelt. I alle fall er det enkle teknikker i bunnen.

- Det er vidt spenn i boka di?

- Ja. Her finner du oppskrifter på muffins og kanelboller som jeg laget da jeg var liten. Men du finner også oppskrift på kamskjellene jeg vant Europamesterskapet med.

- En bok for noen og enhver, kanskje?

- Det er absolutt en kokebok du kan vokse med.

Slik ser den kokeboka til Geir Skeie ut.

Slik ser den kokeboka til Geir Skeie ut.

Les også: Bakedronningens tre favoritter

Les også: Slik blir lammelåret perfekt

(Kanskje er dette en kokebok å gi til 10-åringen? Etter hvert som de vokser opp serverer de mer og mer raffinert mat... Bare en tanke).

- Det er veldig spennende med oppskriftene fra Bocuse d'Or. Etter å sett på dem, virker det faktisk ikke helt umulig?

- Nei, slett ikke umulig! De er forenklet ørlite grann. Det skal funke på et vanlig kjøkken.

Bra.

Forenklet utgave

- Du får velge ut tre oppskrifter. Hvilke velger du da?

- Jeg har et veldig nostalgisk forhold til sildekakene. Så de må med. I prinsippet kan du bruke annen fisk også. Jeg er sikker på at mange blir forbløffet over hvor enkelt det er å lage.

- Den andre er blåbærsoufflé. De fleste blir skremt av ordet soufflé, men dette er det nærmeste du kommer en "s afe" soufflé. Jeg lover.

- Jeg lover å prøve.

- Bra. Du må også prøve deg på torsken. Oppskriften heter "Torsk Sandefjord".

- OK

Siden oppskriften er god nok til å vinne verdensmesterskapet i kokkekunst skal jeg gi det en sjanse. Så da tror jeg vi bare setter i gang.

Her er oppskriftene!

Her finner du over 5. 000 oppskrifter du kan søke i.

Sildekaker (fiskekaker)

Dette er Geir Skeie som verdensmester i kokekunst i 2009 sin oppskrift på sildekaker.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Sild

3 stk Egg

3 dl Helmelk

18 g Salt

Pepper

2 stk Løk

100 g Smør

Salt

1 stk Kål

3 ss Smør

1 ts Salt

0.5 dl Vann

2 dl Rømme

1 kg Potet, kokt

Blåbærsufflé

Dette er verdensmester Geir Skeies oppskrift på soufflé.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

200 g Blåbær

14 g Maisenna

50 g Sukker

200 g Eggehvite

90 g Melis

50 g Sjokolade

1.5 dl Kremfløte

2 stk Eggeplomme

1 stk Gelatinplate

30 g Sukker

125 g Melkesjokolade

1.5 dl Kesam

200 g Blåbær

2 dl Vann

2 dl Kesam

100 g Sukker

Torsk

Dette var en av oppskriftene Geir Skeie vant med i Bocuse d'Or i 2009.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

800 g Torsk

2 ts Salt

1 stk Torsk

50 g Klippfisk

0.5 stk Purre

1 ss Smør

50 g Brødrasp

1 stk Eggehvite

Mel

1 stk Hvitløksfedd

0.5 stk Mandelpoteter

2 skiver Bacon

2 ss Fennikelfrø

2 ss Korianderfrø

Sitron

4 stk Hvitløksfedd

2 dl Olivenolje

Salt

50 g Smør

30 g Brødrasp

Sitron

1 stk Hvitløksfedd

2 stk Rødbet

Sitron

Salt og pepper

300 g Jordskokk

1 dl Melk

3 ss Smør

2 ss Mascarpone

Salt og pepper

10 g Trøffel

2 stk Eggehvite

1 ts Dijonsennep

200 g Smør

2 dl Hvitvin

2 stk Sjalottløk

8 cm Purre

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning