Lekre forretter til festen

Se de enkle, lekre rettene du kan servere!

Publisert Oppdatert

Når det er fest  er det morsomt å servere noe kult til forrett.

Forbløffende mange spiser kalkun på nyttårsaften - og her ser du hvordan den lages (og du finner tilbehøret her).

Men, forretter? Jo, der er det lov å prøve seg fram med det ene og det andre. Alle matglade folk gleder seg til å stelle i stand til fest, men mest moro er det å lage forrettene.

Det er hyggelig å starte festen med et glass med noe godt i. Det kan være champagne (ja, takk!) eller en morsom velkomstdrink.

Her er noen forslag til velkomstdrinker:

 

  • Portonic - den superkule drinken med hvit portvin, lime og tonic
  • Mimosa - drinken hvor du blander musserende vin 50/50 med god appelsinjuice
  • Cosmopolitan - den rosa drikken som egentlig er for de aller tøffeste

 

Sammen med et glass er det deilig å få med litt snacks. Noen serverer ristede mandler med salt, det er fint, men det blir enda bedre om man gjør seg litt flid med dem. For eksempel om man tilsetter litt smak av sitron.

 

Nå begynner vel alle å virkelig hygge seg? Isen er brutt og praten går lettere med et glass i hånden og litt snacks og forsyne seg av.

Når vi får beskjed om å sette oss er det fint om den første forretten (eller andre snacks, om du vil) allerede er på bordet.

Da synker liksom forventningene til Forretten - med stor F.

Snacksen før forretten fungerer som en lynavleder og skaper en myk overgang fra den stående starten på festen til den sittende delen.

På de neste sidene har vi samlet noen forretter kan fungere fint. Lykke til!

Forrett med squash

Italiensk forrett med squash og pinjekjerner.

Erik Hannemann

Forrett med mozzarella og hjertesalat

Det er enkelt å lage forrett når det bare tar ett minutt.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Hjertesalat

1 stk Mozzarella

1 dl Pesto

Olje

Dersom du er i det italienske lunet kan du lage denne lekkerbiskenen med squash og ricotta:

Elegant forrett med butterdeig

- Jøss? Kan jeg lage en slik forrett?

Lag en blanding av krabbekjøtt, rømme og majones som du smaker til med sitron og cayenne. Den fyller du i disse geniale skallene av butterdeig, kjent som vol au vent.

Forrett med avocado og røkelaks

Erik Hannemann

Forrett med squash

Italiensk forrett med squash og pinjekjerner.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

50 g Pinjekjerner, ristede

2 dl Ricotta

1 stk Sitron

1 stk Squash

Basilikum

En enkel forrett, sa du? Ja, her få du en med avocado og røkelaks som du kommer til å bli glad i.

Røkelaks er kongen av forretter, sjekk denne her:

Smørgåstårta

Dette er Rachel Khoos tolkning.

Slik ser vol au venten ut før du steker den. Fyll den med det du liker best.

Slik ser vol au venten ut før du steker den. Fyll den med det du liker best. Foto: Foto: Erik Hannemann

Har du lyst til å starte måltidet med en kake, som egentlig ikke er en kake, så sjekk denne vakre skapningen:

Forrett med parmaskinke

Parmaskinke, grissini og nøtter er en god forrett

Har du lyst til å lage det helt, helt enkle så lager du bare denne fine, lille knaskebiten med parmaskinke:

Erik Hannemann

Forrett med avocado og røkelaks

En enkel forrett, sa du? Ja, her få du en med avocado og røkelaks som du kommer til å bli glad i.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Avocado

2 stk Reddik

4 ts Kremost

Salt og nykvernet pepper

1 dl Spirer

4 skiver Røkelaks

BBCLifestyle

Smørgåstårta

Dette er Rachel Khoos tolkning.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

300 g Laksefilet uten skinn og bein

0.5 stk Vann

70 g Salt

70 g Sukker

1 stk Rødbet

1 ss Enebær, knuste

1 stk Agurk

5 g Dill

2 ss Lakserogn

200 g Rødbeter, syltede

3 ts Pepperot, revet

300 ml Kremfløte

16 skiver Brød

Erik Hannemann

Forrett med parmaskinke

Parmaskinke, grissini og nøtter er en god forrett

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Grissini

4 skiver Parmaskinke

1 stk Selleristang

1 dl Nøtter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning