Kul forrett med krabbe

Luksusforretten for de vågale

Sjekk om dette er noe for deg.

Sist oppdatert

Jeg hadde lyst til å flotte meg.

Det startet med et ønske om å løfte meg ut av hverdagen.

Ja, for det går jo an å skape seg et rom, gjør det ikke? Et rom hvor du kan betrakte de trauste tirsdagene utenfra?

Det var det jeg trengte. Så, hvordan gjør man det?

Med mat selvsagt.

Tenk på det: Maten du setter på bordet skaper en stemning. Enten du vil eller ikke. Kommer det fiskeboller på middagsbordet, ja så får du fiskebollestemning.

Og kommer det spagetti-med-kjøttdeig, så skapes en annen feeling.

I det øyeblikket det kommer taco på bordet, ja da er atmosfæren straks en annen. Den er beslektet med pizza-stemningen, men slett ikke det samme, likevel.

Det jeg søkte var luksus. Jeg ville opp på et platå hvor jeg kunne få alt på avstand. Overblikket. Og for å løfte meg opp valgte jeg...

Krabbe.

Og østers.

Alle som har renset en krabbe og vet hvor mye jobb som ligger i det - de vil betrakte krabbe som luksus.

Skal du ta en snarvei, kan du selvsagt kjøpe ferdigpillede krabber.

Jeg så for meg hvordan retten skulle ha form som en "timbal", at den skulle stå av seg selv. Og på toppen skulle det trone en rå østers.

Vel, den tirsdagen ble ikke som andre tirsdager. Se videoen!

Og oppskriften finner du nedenfor.

Denne saken ble første gang publisert 13/03 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også