Oppskrifter med fisk

Fire frekke fiskeretter

Her er fire frekke fiskeretter du kan kose deg med.

DAGENS MIDDAGSTIPS: Røkt laks med pasta og rosépepper.

DAGENS MIDDAGSTIPS: Røkt laks med pasta og rosépepper. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

- Jeg skulle ønske jeg spiste mer fisk, hører jeg ofte.

Jeg tror jeg vet hvordan det henger sammen. For en hel generasjon var "fisk til middag" ensbetydende med en dørgende kjedelig blanding av ihjelkokt torsk, bløte gulrøtter, kokte poteter og smeltet smør. Dette middagstraume sitter i ennå.

Det er på tide at vi gjør noe morsomt med fisken. De som kjenner meg vet at jeg digger røykelaks og pasta og ovnsbakt laks med sennep og honning (20 minutter).

Heldigvis er det bare toppen av det digre isfjellet som heter "morsomme og gode fiskeretter".

Fire frekke fiskeretter

1. Vi begynner med en helt enkelt rett med stekt torsk. Du kan bruke lettsaltet (som kalles lettsprengt i butikken) torsk også. Den stekes i olje og smør i stekepanna uten noe fiksfakseri. Så serverer du den med på pasta med pesto (sjekk her hvordan du lager pesto selv). Da får du en super fiskerett som overhodet ikke skaper traumer.

2. Ellers er saus løsningen på det meste. Om du lager en god saus, Sandefjordsmør for eksempel, er saken enkel: stek laksfileten, kok noen grønnsaker (gulrøtter, brokkoli og aspargesbønner, for eksempel) og fres med noen mandler som gir god tyggemotstand. Så serverer du fisken med grønnsaker, kanskje noen poteter og sausen.

3. Og så kommer det en supergod torskerett! Om du ikke kjenner til fenikkel eller rosépepper får du to nye bekjentskaper når du lager denne her. Den er et slags one-pot-wonder hvor alt havner i samme dype stekepanne. (Du ser videoen her).

4. Jeg har lyst tll å ta med en rett til. Her spiller blåskjell hovedrollen. Dersom folk visste hvor lett, raskt og sundt det er med blåskjell ville damping blitt den nye folkesporten. I denne videoen ser hvordan superkokk Bent Stiansen lager middag på åtte minutter. Han bruker grillen, men det funker på akkurat samme måte i en kjele. Servér gjerne med litt bagett eller loff - så kan du dyppe brødet i den nydelige sausen.

Har du andre favorittoppskrifter med fisk? Ikke nøl med å bruke kommentarfeltet nedenfor!

 

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

 

 

Les også:

Slik lager du perfekt bacalao

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Matlaging: De vanligste feilene

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning