Finnbiff oppskrift
Slik blir finnbiff ekstra godt
Her får du klassiske oppskrifter på finnbiff.
Finnbiff er nydelig kjøtt. Men, hva er egentlig finnbiff?
Finnbiff er kjøtt av reinsdyr
Jo, finnbiff er kjøtt av reinsdyr som er skåret i tynne skiver. Det kalles også reinskav. Finnbiff kjøpes frossent i butikken. Fordelen med de tynne finnbiffskivene er at de tiner veldig raskt. Faktisk er det ikke noe problem å ha dem rett i gryta - selv i frossen tilstand.
Så kan vi rydde en misforståelse av veien: Finnbiff er ikke en rett, men ordet refererer bare til selve kjøttet. Du finner noen gode oppskrifter nederst i denne artikkelen.
Klassisk oppskrift med finnbiff
Finnbiff er populært - og jeg kan godt forstå hvorfor: Det går raskt å lage, det er vanskelig å gjøre noe feil - og dessuten er det supergodt!
Klassisk finnbiff lages med løk, gulrøtter, sopp, rømme eller crème fraîche, einebær og brunost. Av andre tilsetninger brukes rødvin eller bacon. Noen har potetterninger oppi gryta, mens andre velger å servere dem ved siden av. Det er spesielt godt med potetstappe til, gjerne en potetstappe med sellerirot.
Det er vanlig å servere tyttebærsyltetøy til finnbiff. Rosenkål (kok i litt vann og smør) er også populært. Men, det er slett ikke nødvendig, for finnbiff klarer seg fint uten hjelp.
Oppskrifter med finnbiff
Nedenfor har vi lagt ved fem gode oppskrifter på finnbiff. Noen av oppskriftene er av det klassiske slaget, mens andre er litt mer utenfor allfarvei. Sjekk ingredienslistene i oppskriftene, så finner du fort ut hvilken av oppskriftene du synes ser best ut.
Finnbiff (reinsdyrgryte)
Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.
Se hele oppskriftenIngredienser:
500 g Reinsdyrskav
1 stk Løk
3 ts Mel
500 g Poteter
2 stk Gulrøtter
2 stk Persillerøtter
1 dl Tørket sopp
1 stk Hvitløk
2 dl Kremfløte
50 g Brunost
1 ss Solbær
Salt og pepper
Finnbiff - klassisk gryte med reinsdyr
Finnbiff er reinsdyr på sitt beste. Her er den originale oppskriften på gryte med finnbiff.
Se hele oppskriftenIngredienser:
1 stk Løk
4 stk Gulrøtter
600 g Poteter
4 skiver Bacon
5 stk Champignon
2.5 dl Crème fraîche eller rømme
2 stk Einebær
40 g Brunost
500 g Finnbiff
2 ss Gressløk
Finnbiff
Finnbiff, eller reinsdyrskav, er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
500 g Reinsdyrskav
150 g Bacon
250 g Champignon
2 ss Smør til steking
2 dl Vann
3 dl Seterrømme
1 dl Melk
3 skiver Ost
5 stk Einebær
0.5 ts Timian, tørket
1 ts Salt
0.5 ts Pepper
Ingredienser:
500 g Finnbiff
1 stk Løk
4 skiver Bacon
4 stk Gulrøtter
Persille
2 dl Crème fraîche
Salt og pepper
1 stk Blomkål
150 g Smør
1 stk Poteter
Ingredienser:
400 g Finnbiff
1.5 dl Kremfløte
1 dl Hvitvin
2 ss Tørket sopp
1 ss Sennep
3 stk Sopp
1 stk Løk
100 g Smør
300 g Jordskokk
700 g Poteter
2 stk Pastinakk
Timian
6 stk Nøtt
1 dl Balsamicoeddik
1 dl Sukker
Denne saken ble første gang publisert 03/01 2012, og sist oppdatert 08/11 2017.