Finnbiff oppskrift

Slik blir finnbiff ekstra godt

Her får du klassiske oppskrifter på finnbiff.

FINNBIFF: Reinskav eller finnbiff er nydelig kjøtt. Her får du flotte oppskrifter. Foto: Foto: Christopher Sjuve
FINNBIFF: Reinskav eller finnbiff er nydelig kjøtt. Her får du flotte oppskrifter. Foto: Foto: Christopher Sjuve Foto: Foto: Christopher Sjuve
Sist oppdatert

Finnbiff er nydelig kjøtt. Men, hva er egentlig finnbiff?

Finnbiff er kjøtt av reinsdyr

Jo, finnbiff er kjøtt av reinsdyr som er skåret i tynne skiver. Det kalles også reinskav. Finnbiff kjøpes frossent i butikken. Fordelen med de tynne finnbiffskivene er at de tiner veldig raskt. Faktisk er det ikke noe problem å ha dem rett i gryta - selv i frossen tilstand.

Så kan vi rydde en misforståelse av veien: Finnbiff er ikke en rett, men ordet refererer bare til selve kjøttet. Du finner noen gode oppskrifter nederst i denne artikkelen.

Klassisk oppskrift med finnbiff

Finnbiff er populært - og jeg kan godt forstå hvorfor: Det går raskt å lage, det er vanskelig å gjøre noe feil - og dessuten er det supergodt!

Klassisk finnbiff lages med løk, gulrøtter, sopp, rømme eller crème fraîche, einebær og brunost. Av andre tilsetninger brukes rødvin eller bacon. Noen har potetterninger oppi gryta, mens andre velger å servere dem ved siden av. Det er spesielt godt med potetstappe til, gjerne en potetstappe med sellerirot.

Det er vanlig å servere tyttebærsyltetøy til finnbiff. Rosenkål (kok i litt vann og smør) er også populært. Men, det er slett ikke nødvendig, for finnbiff klarer seg fint uten hjelp.

Oppskrifter med finnbiff

Nedenfor har vi lagt ved fem gode oppskrifter på finnbiff. Noen av oppskriftene er av det klassiske slaget, mens andre er litt mer utenfor allfarvei. Sjekk ingredienslistene i oppskriftene, så finner du fort ut hvilken av oppskriftene du synes ser best ut.

Erik Hannemann

Finnbiff (reinsdyrgryte)

Denne gryta er laget på reinsdyrskav, det billigste kjøttet.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Reinsdyrskav

1 stk Løk

3 ts Mel

500 g Poteter

2 stk Gulrøtter

2 stk Persillerøtter

1 dl Tørket sopp

1 stk Hvitløk

2 dl Kremfløte

50 g Brunost

1 ss Solbær

Salt og pepper

Christopher Sjuve

Finnbiff - klassisk gryte med reinsdyr

Finnbiff er reinsdyr på sitt beste. Her er den originale oppskriften på gryte med finnbiff.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

4 stk Gulrøtter

600 g Poteter

4 skiver Bacon

5 stk Champignon

2.5 dl Crème fraîche eller rømme

2 stk Einebær

40 g Brunost

500 g Finnbiff

2 ss Gressløk

Mari Svenningsen

Finnbiff

Finnbiff, eller reinsdyrskav, er et festmåltid som er veldig enkelt å tilberede. Finnbiff er et godt middagstips når du har mange gjester.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Reinsdyrskav

150 g Bacon

250 g Champignon

2 ss Smør til steking

2 dl Vann

3 dl Seterrømme

1 dl Melk

3 skiver Ost

5 stk Einebær

0.5 ts Timian, tørket

1 ts Salt

0.5 ts Pepper

Erik Hannemann

Finnbiff med blomkål og bacon

Finnbiff (reinskav) blir supert på denne måten.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

500 g Finnbiff

1 stk Løk

4 skiver Bacon

4 stk Gulrøtter

Persille

2 dl Crème fraîche

Salt og pepper

1 stk Blomkål

150 g Smør

1 stk Poteter

Erik Hannemann

Finnbiff på ny måte (reinskav)

Finnbiff blir supert når den får kult tilbehør.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

400 g Finnbiff

1.5 dl Kremfløte

1 dl Hvitvin

2 ss Tørket sopp

1 ss Sennep

3 stk Sopp

1 stk Løk

100 g Smør

300 g Jordskokk

700 g Poteter

2 stk Pastinakk

Timian

6 stk Nøtt

1 dl Balsamicoeddik

1 dl Sukker

Denne saken ble første gang publisert 03/01 2012, og sist oppdatert 08/11 2017.

Les også