Utfordre smaksløkene?

Festivalmeny med vilt innhold

Festivaldeltagere på New Zealand kan velge retter fra en noe spesiell meny.

SNADDER: For enkelte er dette en delikatesse, som serveres på den new zealandske festivalen.

SNADDER: For enkelte er dette en delikatesse, som serveres på den new zealandske festivalen. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Det er mange gode grunner for å reise til New Zealand. En smak av eksotiske retter kan være en av dem, og en langt større opplevelse enn kiwifrukter og -fugler. Nettopp det kan du oppnå ved å besøke Wildfoods Festival.

Les også: Verdens beste matmarkeder

Viltsmak

Om vi nordmenn får vann i munnen av menyen er ikke sikkert, vi er tross alt vant til mat av den noe mer uskyldige sorten. Du kan jo dømme selv - dette er noen av de ville spesialitetene som serveres under den noe utradisjonelle festivalen: Biller (på cirka 7 cm), larver, froskelår, pungrotte, larveiskrem og snegler.

Festivalen ble startet for å feire den gode smaken av de mange lokale spesialitetene. Og det ser definitivt ut som om de noe crazy ingrediensene har falt i smak; i det minste er det nå tjue år siden festivalen ble arrangert første gang.

Festivalen finner sted den andre lørdagen av mars, hvert år. I år er 14. mars datoen for Wildfoods Festival, som har tilholdssted på vestkysten av New Zealands sørligste øy, nærmere bestemt i byen Hokitika.

Les også: Ti steder du må se før du dør

Billig inngangspris

Selv om du antagelig må ut med en større sum til flybilletten, og får med en kraftig jetlag på kjøpet, koster festivalbilletten kun den nette sum av 110 kroner. Slenger du med noen tiere ekstra kan du også være med på festivaldans om kvelden.

Billetter er å få tak i online, og ifølge festivalens hjemmesider er det rom for hele 15 000 festivaldeltakere. Frister det med en tur bør du likevel bestille snart, det tar nemlig tre uker å få festivalbilletten i posten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning