ENKLE OG RASKE MIDDAGSOPPSKRIFTER
Tre enkle pastaretter
De idiotisk, enkle oppskriftene.
Vi er alle på evig jakt etter enkle middagsoppskrifter. Og pasta er for lengst den nye poteten.
De aller flinkeste av oss har begynt å kjøpe pasta laget av grovere korntyper, til og med.
Jeg har noen pastamiddager som jeg lager uten å være veldig stolt av dem. Det er kanskje fordi de er så enkle at jeg kvier meg for å kalle det for en "oppskrift" eller "en rett".
Altså har jeg blitt fanget av det som kan kalles Det italienske komplekset. Noen ganger er "oppskriftene" er så enkle og innarbeidede at husmødrene stritter imot når noen vil fravriste dem ingredienser og fremgangsmåte.
Dette komplekset er helt idiotisk og bunner i en blanding av håpløst jåleri og bunnløst idioti. Ære være den som serverer milkshake på restaurant.
Oppskrifter på enkle pastaretter
For å bøte på dette har jeg her samlet tre superenkle pastaoppskrifter.
Den første er ganske enkelt kjøttboller med mozzarella, grønne bønner og soltørkede tomater.
Ja visst! Du kan lage de litt mer avanserte kjøttbollene (med pinjekjerner), men disse funker de dagene du har lite tid og skuffen er tom for pinjekjerner.
Pasta med pepper
Den andre oppskriften er en klassiker, cacio e pepe, hvor du koker pasta, kverner pepper i en tørr stekepanne til aromaene virkelig kommer til sin rett, før du smelter i smør og serverer pastaen med dette og litt nyrevet parmesan.
Pasta med røkelaks
Siste "rett" er pasta med røkelaks. Den er også så enkel at det er en lek. Varm opphakket røkelaks i crème fraîche og servér!
Ja, det er så enkelt at det nesten er for gæli' å kalle det oppskrifter, ikke sant?
Les også:
Gryterettene som redder hverdagen
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!
Til 4 porsjoner
400 g Pasta
200 g Aspargesbønner
5 stk Soltørkede tomater
400 g Kjøttdeig
1 stk Mozzarella
3 skiver Brød
Salt og pepper
Olivenolje
Parmesan
Spagetti med pepper
En klassiker ved navn cacio e pepe kan få en renessanse med denne billige, enkle og gode pastaretten.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
20 g Salt
1 l Vann
250 g Spagetti
10 stk Pepperkorn
4 ss Smør
2 ss Revet parmesan
Røkt laks med rosépepper og crème fraîche
Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Pasta
200 g Røkt laks
3 ss Crème fraîche
1 ss Rosépepper
8 stk Sukkererter
Salt og pepper
Denne saken ble første gang publisert 17/04 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.