Vi er vel alle på jakt etter enkle, men velsmakende middagsretter som er kjappe å hive i hop når vi kommer hjem fra jobb.

Laks er i så måte en kjærkommen råvare. Kjøper du filetstykker, er det ikke noe skinn eller bein å forholde seg til, og det går raskt å varmebehandle dem, enten du nå koker, steker eller baker dem i ovn. En annen fordel er at laks pleier å være den fisketypen ungene faktisk liker.

Kan det bli enklere?

Det aller enkleste du kan gjøre, er å steke laks i terninger og ha på en asiatisk saus, f.eks. sweet & sour fra Uncle Ben's, og servere med jasminris fra boil-in-bag. Veldig kjapt og enkelt, men husk på at slike ferdigsauser gjerne har et ganske høyt sukkerinnhold, så dette er ikke noe du bør servere for ofte. Og er du på lavkarbodiett, bør du ihvertfall styre unna.

Om det vi nettopp har skissert er det aller enkleste som tenkes kan, skal du bare legge marginalt mer arbeid i middagen før du får noe som smaker vel så godt, og som i tillegg er ganske så mye sunnere.

Nedenfor finner du tre oppskrifter på velsmakende og sunne lakseretter, som du hiver i hop på under en halvtime. Og har du ikke lyst på laks, kan vi kanskje friste med lekre pastaretter eller deilig hjemmelaget tomatsuppe.

Klikk.no

Asiatisk laks

Slik blir den asiatiske laksen god... I oppskriften finner du lime, soya og chili og hvitløk.

Til 4 porsjoner:

4 dl jasminris

4 ss smør

2 fedd hvitløk

1 ts chili flak (pepperflak, eller vanlig pepper)

3 ss honning

4 ss limesaft

3 ss soyasaus

300 g spinat

4 stk laks ebiter

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Ovnsbakt laks med dill og asparges

Det skal ikke mye til for å lage et godt måltid!

Til 2 porsjoner:

400 g laks

1 kvast dill

salt og pepper

8 stk asparges

1 neve mandler

20 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!