Enkle middager

21 enkle middager du vil elske

Her finner du dagens middag!

BAK LAKSEN: Bruk ovnen til å lage laks.

BAK LAKSEN: Bruk ovnen til å lage laks. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Folket har talt: Vi vil ha enkle middager.

Det er faktisk ikke så mange som er uenig. Tiden da husmødrene kunne sette over suppebein og koke kraft er en saga blott (var det noengang slik...?). Nå skal det gå kjapt, være sunt og selvsagt smake godt.

 

Jeg har samlet et solid knippe med enkle middager i denne saken. Og de er løselig delt inn etter hovedingredienser; kylling, fisk og grønnsaker. Men, vi begynner med noen enkle middager som havner utenfor denne inndelingen.

 

 

Enkle middager

Dette er tre enkle middager. Den første er med kjøttboller og pasta. Det store trikset er å blande oppbløtt brød i kjøttbollene. Ellers blir kjøttbollene som gummiballer.

Den andre er karbonader med erteremulade.

Og den siste er en hilsen fra Spania, med chorizopølse, grønne bønner og pasta.

 

Enkle middager med kylling

Kjappe kyllingmiddager får vi ikke nok av. Her får du aller først en karrivariant jeg har blitt veldig glad i. Hemmeligheten her er å begynne med å steke løk og ingefær.

En gammel kjenning er den hvor du banker en kyllingfilet, letter inn en skive med ost og skinke, bretter om og steker ferdig (sjekk steg for steg her).

Sjekk også den enkle sandwichen som kan være stand-in for middag når som helst!

 

Enkle middager med fisk

Fisk går raskt å lage. Og dersom noen sier det er vrient, så ikke tro på det.

Her er det fire superenkle oppskrifter med fisk som du vil elske.

 

Enkle middager med grønnsaker

Først ut er panzanella. Det er intet mindre enn en fantastisk, liten salat som lages av (jepp!) gårsdagens brød, tomater, rødvinseddik (ingen grunn til panikk!), basilikum, agurk og olje.

En liten perle er denne retten med pasta og asparges. Bacon er også lov, selvsagt.

Couscous tar ikke stort lenger å lage enn å koke vann. Her serveres den med friske grønnsaker - middag på fem minutter om du er kjapp med kniven!

 

Enkle supper

Disse fire suppene er alle enkle, kjappe og veldig gode.

Å legge noen stekte pølser i en blomkål- eller ertesuppe gir litt mer fylde og metthetsfølelse. Husk det!

Og thaisuppe? Alltid en vinner.

 

 

 

 

Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Karbonadedeig

300 g Poteter

100 g Sellerirot

100 g Smør

150 g Erter

2 ss Remulade

1 stk Løk

2 ss Smør til steking

Salt og pepper

Christopher Sjuve

Enkel pasta med chorizo

En enkel pastarett du lager på noen få strakser...

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Pasta

50 g Pesto

100 g Bønner

50 g Fetaost

10 skiver Chorizopølse

2 stk Tomater

Erik Hannemann

Karri med kyllingklubber

Dette er karriretten alle elsker. Den er litt kremet.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Løk

6 fedd Hvitløk

2 stk Paprika

1 bit Ingefær

2 ss Kyllingkraft

1 stk Chili

Koriander, fersk

1 ts Gurkemeie

2 ts Karri

6 ss Kokosmelk

2 bokser Kikerter

1 ss Tomatpuré

2 dl Couscous

Yoghurt naturell

Sitron

16 stk Kyllingklubber

Kim Holthe

Kylling- og couscoussalat med urter

Her er en enkel kyllingsalat med couscous. Couscous går omtrent dobbelt så fort som pasta.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 stk Kyllingfilet

Smør, til steking

Salt og nykvernet pepper

350 g Couscous

1 ss Smør

1 bokser Cherrytomat

50 g Spinat, frisk

Mynte, frisk

Koriander, fersk

2 ss Kapers

1 stk Sitron, saft og revet skall

2 fedd Hvitløk

Olivenolje

Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Kylling

2 dl Yoghurt

2 ss Garam masala

3 ss Olje

3 fedd Hvitløk

1 bokser Tomat

1 dl Kokosmelk

2 stk Løk

Koriander

Salt og nykvernet pepper

Christopher Sjuve

Kyllingsandwich

Dette er en helt vanlig kyllingsandwich. Helt enkel. Ikke noe tjafs.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 stk Kylling, grillet

4 ss Majones

4 stk Rundstykker

Salatblader

Erik Hannemann

Kremet pasta med kylling

Pasta er redningen når du trenger kjappe middager. Denne inneholder veldig få ingredienser og er superenkel å lage.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Pasta

2 stk Kyllingbryst

2 dl Kremfløte

0.5 stk Brokkoli

50 g Parmesan

Salt og pepper

Olivenolje

Smør

Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 potte Dill

1 stk Squash

2 stk Sjalottløk

4 stk Poteter

2 ss Mandler

1 stk Appelsin

2 stk Sitronbåter

Smør til steking

4 stk Torskefilet

Erik Hannemann

Laks med sennep, honning og nøtter

Med denne retten på repertoiret kan du lage middag til to eller 20. Prinsippet er nemlig: Bland honning og sennep, smør på fisken, drys på nøtter og putt den i ovnen. Enklere blir det ikke!

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

0.5 stk Kålrot

100 g Smør

400 g Laksefilet

2 ss Honning

2 ss Sennep

1 dl Hasselnøtter

2 ss Rømme

Salt og pepper

Dill, frisk

Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Laksefilet

100 g Erter

Dill, frisk

1 stk Sjalottløk

Sitron

Olivenolje

Clotilde Dusoulier

Panzanella

Panzanella er den store salaten fra Toscana. Enkelt, godt og veldig billig.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

200 g Brød, daggammelt

10 stk Cherrytomat

0.5 stk Agurk

1 stk Rødløk

Basilikum

2 ss Olivenolje

1 ss Rødvinseddik

Salt

Pepper

Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Pasta

12 stk Asparges

1 fedd Hvitløk

4 ss Pinjekjerner

Olivenolje

8 skiver Bacon

3 ss Sitronsaft

Salt og nykvernet pepper

75 g Parmesan, nyrevet

Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløksfedd

4 dl Vann

150 g Aspargesbønner

2 dl Couscous

5 stk Cherrytomat

0.5 stk Paprika

0.5 stk Agurk

1 ts Kumin

1 ts Kanel

0.5 stk Lime

Salt og pepper

Olje/smør til steking

Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

20 g Ingefær

0.5 stk Rød chili

Sitrongress

2 fedd Hvitløk

10 stk Sjalottløk

2 bokser Kokosmelk

5 dl Kyllingkraft

2 stk Rødløk

3 stk Vårløk

2 stk Kyllingfilet

6 stk Cherrytomat

0.5 stk Lime

1 ts Fiskesaus

1 ss Karri

Koriander, fersk

Olje/smør til steking

Galangal

Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 stk Løk

2 stk Blomkål

2 dl Kremfløte

5 skiver Bacon

3 skiver Loff

Salt og nykvernet pepper

1 ts Muskat

1 ss Gressløk

Olivenolje

Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

200 g Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

3 ss Kylling

3 dl Vann

3 dl Makaroni

2 ss Crème fraîche

Smør til steking

Salt og pepper

Marit Røttingsnes Westlie

Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Løk

2 fedd Hvitløk

1 ss Olivenolje

1 ts Oregano tørket

0.5 ts Chilipulver

1 ts Salt og nykvernet pepper

2 stk Tomatboks

1 ts Sukker

2 dl Vann

4 skiver Brød

50 g Ost, revet

 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag