Folket har talt: Vi vil ha enkle middager.

Det er faktisk ikke så mange som er uenig. Tiden da husmødrene kunne sette over suppebein og koke kraft er en saga blott (var det noengang slik...?). Nå skal det gå kjapt, være sunt og selvsagt smake godt.

 

Jeg har samlet et solid knippe med enkle middager i denne saken. Og de er løselig delt inn etter hovedingredienser; kylling, fisk og grønnsaker. Men, vi begynner med noen enkle middager som havner utenfor denne inndelingen.

 

 

Enkle middager

Dette er tre enkle middager. Den første er med kjøttboller og pasta. Det store trikset er å blande oppbløtt brød i kjøttbollene. Ellers blir kjøttbollene som gummiballer.

Den andre er karbonader med erteremulade.

Og den siste er en hilsen fra Spania, med chorizopølse, grønne bønner og pasta.

 

Enkle middager med kylling

Kjappe kyllingmiddager får vi ikke nok av. Her får du aller først en karrivariant jeg har blitt veldig glad i. Hemmeligheten her er å begynne med å steke løk og ingefær.

En gammel kjenning er den hvor du banker en kyllingfilet, letter inn en skive med ost og skinke, bretter om og steker ferdig (sjekk steg for steg her).

Sjekk også den enkle sandwichen som kan være stand-in for middag når som helst!

 

Enkle middager med fisk

Fisk går raskt å lage. Og dersom noen sier det er vrient, så ikke tro på det.

Her er det fire superenkle oppskrifter med fisk som du vil elske.

 

Enkle middager med grønnsaker

Først ut er panzanella. Det er intet mindre enn en fantastisk, liten salat som lages av (jepp!) gårsdagens brød, tomater, rødvinseddik (ingen grunn til panikk!), basilikum, agurk og olje.

En liten perle er denne retten med pasta og asparges. Bacon er også lov, selvsagt.

Couscous tar ikke stort lenger å lage enn å koke vann. Her serveres den med friske grønnsaker - middag på fem minutter om du er kjapp med kniven!

 

Enkle supper

Disse fire suppene er alle enkle, kjappe og veldig gode.

Å legge noen stekte pølser i en blomkål- eller ertesuppe gir litt mer fylde og metthetsfølelse. Husk det!

Og thaisuppe? Alltid en vinner.

 

 

 

 

Erik Hannemann

Pasta med kjøttboller

En enkel pastarett som redder hverdagene.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta

200 g aspargesbønner

5 stk soltørkede tomater (i olje)

400 g kjøttdeig

1 stk mozzarella

3 skiver brød, eller loff

salt og pepper

olivenolje

eventuelt litt parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne. Mine damer og herrer - her er pasta carbonara!

Til 2 porsjoner:

1 pk bacon

250 g spagetti

3 stk egg

salt og pepper

100 g parmesan

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Karbonader med erteremulade

Hjemmelagde karbonader med stekt løk og erteremulade er superenkel hverdagsmat. Erteremuladen er nydelig, enkel og passer også veldig bra til fisk.

Til 2 porsjoner:

400 g karbonadedeig

300 g poteter

100 g sellerirot

100 g smør

150 g erter

2 ss remulade

1 stk løk

2 ss smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Enkel pasta med chorizo

En enkel pastarett du lager på noen få strakser...

Til 2 porsjoner:

200 g pasta, gjerne penne

50 g pesto

100 g bønner, lange, grønne bønner

50 g fetaost

10 skiver chorizopølse

2 stk tomater

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Karri med kyllingklubber

Dette er karriretten alle elsker. Den er litt kremet.

Til 4 porsjoner:

2 stk løk

6 fedd hvitløk

2 stk paprika

1 bit ingefær

2 ss kyllingkraft

1 stk chili

koriander, fersk

1 ts gurkemeie

2 ts karri

6 ss kokosmelk

2 bokser kikerter

1 ss tomatpuré

2 dl couscous

yoghurt naturell

sitron

16 stk kyllingklubber

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Banket kylling med cheddar og skinke

Dette er en genial måte å banke litt smak inn i kyllingen på.

Ingredienser:

4 stk kyllingbryst

4 skiver cheddar

4 skiver parmaskinke, serranoskinke eller norske spekeskinker

sitronpepper

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Kim Holthe

Kylling- og couscoussalat med urter

Her er en enkel kyllingsalat med couscous. Couscous går omtrent dobbelt så fort som pasta.

Til 4 porsjoner:

4 stk kyllingfilet

smør, til steking

salt og nykvernet pepper

350 g couscous

1 ss smør

1 bokser cherrytomat

50 g spinat, frisk

mynte, frisk

koriander, fersk

2 ss store kapers

1 stk sitron, saft og revet skall

2 fedd hvitløk

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Chicken tikka masala

Her er en enkel oppskrift på klassikeren kylling tikka masala.

Til 4 porsjoner:

1 stk hel kylling, eller bryst/lår i biter

2 dl yoghurt, helst tykk matyoghurt

2 ss garam masala

3 ss olje

3 fedd hvitløk

1 bokser tomat

1 dl kokosmelk

2 stk løk

koriander

salt og nykvernet pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Christopher Sjuve

Kyllingsandwich

Dette er en helt vanlig kyllingsandwich. Helt enkel. Ikke noe tjafs.

Til 4 porsjoner:

0,5 stk kylling, grillet

4 ss majones

4 stk rundstykker

salatblader

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Kremet pasta med kylling

Pasta er redningen når du trenger kjappe middager. Denne inneholder veldig få ingredienser og er superenkel å lage.

Til 2 porsjoner:

400 g pasta

2 stk kyllingbryst

2 dl kremfløte

0,5 stk brokkoli

50 g parmesan

salt og pepper

olivenolje, til steking

smør, til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Torsk med dill og squash

Rask og perfekt torsk - ja, her er oppskriften. Dette er en oppskrift på torsk som alle kan lage.

Til 4 porsjoner:

1 potte dill

1 stk squash

2 stk sjalottløk

4 stk poteter

2 ss mandler

1 stk appelsin

2 stk sitronbåter

smør til steking

4 stk torskefilet, ca 150 gram per stykk

Høyde (px): Bredde (px):
BBCLifestyle

Asiatisk ceviche

En lett og enkel fiskerett som lages på få minutter? Her er den!

Til 4 porsjoner:

Dressing

2 ss olivenolje

0,5 ts soyasaus

0,5 ts sesamolje

1 ts ingefær, revet

1 knivsodd salt

Salat

80 g feltsalat

1 stk avokado

1 stk grønt eple

2 ts sesamfrø

400 g havabbor

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks med sennep, honning og nøtter

Med denne retten på repertoiret kan du lage middag til to eller 20. Prinsippet er nemlig: Bland honning og sennep, smør på fisken, drys på nøtter og putt den i ovnen. Enklere blir det ikke!

Til 2 porsjoner:

0,5 stk kålrot

100 g smør

400 g laksefilet

2 ss honning

2 ss sennep

1 dl hasselnøtter

2 ss rømme

salt og pepper

dill, frisk

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Laks og pasta

Så enkelt og så godt blir pasta med laks på denne måten.

Til 2 porsjoner:

400 g laksefilet

100 g erter

dill, frisk

1 stk sjalottløk

sitron skall (bare det gule)

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Clotilde Dusoulier

Panzanella

Panzanella er den store salaten fra Toscana. Enkelt, godt og veldig billig.

Til 4 porsjoner:

200 g brød, daggammelt

10 stk cherrytomat

0,5 stk agurk

1 stk rødløk

basilikum

2 ss olivenolje

1 ss rødvinseddik

salt

pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Til 4 porsjoner:

400 g pasta, penne

12 stk asparges

1 fedd hvitløk

4 ss pinjekjerner

olivenolje

8 skiver bacon

3 ss sitronsaft

salt og nykvernet pepper

75 g parmesan, nyrevet

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Til 2 porsjoner:

2 stk sjalottløk

1 stk hvitløksfedd

4 dl vann

150 g aspargesbønner

2 dl couscous

5 stk cherrytomat

0,5 stk paprika

0,5 stk agurk

1 ts kumin

1 ts kanel

0,5 stk lime

salt og pepper

olje/smør til steking

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Thaisuppe

Thaisuppe er den varme, krydrede suppa som alle blir så glade i. Enten de har vært i Thailand eller bare drømmer om det.

Til 4 porsjoner:

20 g ingefær

0,5 stk rød chili

sitrongress

2 fedd hvitløk

10 stk sjalottløk

2 bokser kokosmelk

5 dl kyllingkraft

2 stk rødløk

3 stk vårløk

2 stk kyllingfilet

6 stk cherrytomat

0,5 stk lime

1 ts fiskesaus

1 ss karri

koriander, fersk

olje/smør til steking

galangal

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Blomkålsuppe

Blomkålsuppe har aldri vært bedre...

Ingredienser:

1 stk løk

2 stk blomkål

2 dl kremfløte

5 skiver bacon

3 skiver loff

salt og nykvernet pepper

1 ts muskat

1 ss gressløk, finhakket

olivenolje

Høyde (px): Bredde (px):
Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Til 2 porsjoner:

3 stk sjalottløk

2 fedd hvitløk

200 g kjøttdeig

2 stk tomatboks

3 ss flytende kylling buljong

3 dl vann

3 dl makaroni

2 ss crème fraîche

smør til steking

salt og pepper

Høyde (px): Bredde (px):
Marit Røttingsnes Westlie

Deilig tomatsuppe med ostegratinerte brødskiver

Den hjemmelagde tomatsuppeversjonen er ut av en helt annen verden enn posevarianten. Dette er superbillig og god hverdagsmiddag.

Til 4 porsjoner:

1 stk løk

2 fedd hvitløk

1 ss olivenolje

1 ts oregano tørket

0,5 ts chilipulver

1 ts salt og nykvernet pepper

2 stk tomatboks

1 ts sukker

2 dl vann

4 skiver brød

50 g ost, revet

Høyde (px): Bredde (px):

 

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!