Enkle desserter

Tre desserter du kan lage i dag

Og dette er enkle desserter. Du finner oppskriftene i skuffen din.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem.

OPPSKRIFT PÅ GRANITA: Dette er den enkleste granita du kan tenke deg. Den lages på kaffe og sukker. Og så serverer du den med lettpisket krem. Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert Oppdatert

Jeg har lyst til å komme med tre søte forslag til deg som har lyst til å servere dessert i dag. Og jeg vil helst du skal slippe å handle inn noe. Forhåpentligvis har du det som trengs på kjøkkenet.

Dessert er det som kan være med på å gjøre dagen god. Og søt. Men, det må ikke være mer jobb enn at du føler at det er verdt innsatsen. Derfor kommer jeg nå med tre forslag på enkle desserter.

Og vi begynner med den aller enkleste: Kaffegranita.

Enkel dessert 1: Kaffegranita

En granita finnes det utalige varianter av, men det enkleste er som regel det beste. Så, denne enkle desserten består altså av to ting; kaffe og sukker. Det du gjør er å lage deg en sterk kopp kaffe og blande det med sukker. Så heller du dette i en liten ildfast form av metall (hvorfor metall? Bare fordi det det går raskest). Legg det i fryseren. Og nå, hver halve time fram til du skal servere, så rører du rundt med en gaffel.

Etter hvert vil massen bli tykkere og tykkere, nesten seig. Da har vi straks å gjøre med en granita. Om du vil kan du servere denne med lettpisket krem (gjør det på den raske måten), men det ikke strengt tatt nødvendig.

Enkel dessert 2: Yoghurt- og plommedessert

Det er plommesyltetøy som utgjør basen i denne desserten, men du kan bruke det syltetøyet du har.

Denne enkle desserten er en variasjon på tilslørte bondepiker. Så du begynner med å ha brødkrum, sukker og kanel i en stekepanne. Rist det i noen minutter til det får litt farge og det begynner å dufte livlig. Fortsett med å legge plommesyltetøy nederst i glasset. Strø over brødkrummen og legg til slutt på yoghurt som du kan vende inn litt limeskall i.

Enkel dessert 3: Biscotti

Ta en titt i skuffen din. Jeg blir ikke overrasket om du finner både mel og sukker der. Smør og ett egg har du nok i kjøleskapet. Og om du er heldig så har du noen nøtter også (valnøtter, for eksempel, men det er ikke avgjørende).

Biscotti lager du ved å kna sukker, smør, egg, bakepulver, salt og mel sammen til en deig. Denne deigen former du til et brød. Når du steker det flyter det litt utover. Skjær det i skiver når det er litt avkjølt. Disse skivene legger du på et stekebrett (med snittflaten ned) og steker en gang til. (bi=2, biscotti - henger du med?).

Om du nå vil dyppe dem i smeltet sjokolade, se det er opp til deg. Det holder egentlig lenge å ha dem til kaffen. Eller som italienerne gjerne gjør, dyppe dem i Vin Santo, den søte vinen.

Jeg håper du har fått nok tips til å lage den en enkel dessert. Gi meg gjerne beskjed på Facebook om det er noe du savner!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Erik Hannemann

Kaffegranita

En kaffegranita består av bare to ingredienser, nemlig kaffe og sukker. Server den med krem og gjør alle lykkelige.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

0.5 l Kaffe

100 g Sukker

3 dl Kremfløte

2 ss Sukker

1 stk Vaniljestang

Erik Hannemann

Plomme- og yoghurtdessert

Du har antakelig alt du trenger til denne desserten.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

8 ss Brødrasp

4 ss Sukker

2 ts Kanel

8 ss Plommesyltetøy

8 ss Yoghurt

Lime

Sjokolade

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning