Enkel snacks

Seks gode dipper du må ha til festen

Dette lager du selv til helgen.

DIPP: Den beste dippen lager du selv.

DIPP: Den beste dippen lager du selv. Foto: Foto: Colourbox

Publisert Oppdatert
EKTE MEKSIKANSK: Guacamole med tomater og koriander.

EKTE MEKSIKANSK: Guacamole med tomater og koriander. Foto: Foto: istockphoto

Ingen kos uten skikkelig dipp. Chips eller nachos fortjener noe godt å dyppes i, men vokt deg for «dobbeltdipping». Dippen kan nemlig bli en bakteriebombe.

De fleste av oss kjøper en pose med pulverdipp og blander dette sammen med rømme.

Men det er hundre ganger bedre å lage dippen selv!

Share

Du trenger ikke nødvendigvis bare bruke dippen til chips. Prøv dem sammen med oppkuttede grønnsaker.

Kjempegodt!

Her er seks gode oppskrifter til helgens utskeielser.

Noen av oppskriftene kan du også bruke som tilbehør til middagsretter.

Les også:

Lag super-duper dessert av sjokolade og vann

Disse italienerne er best

Fem fantastiske ostekaker

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Auberginedip –baba ganoush

Dette er en svært vanlig libanesisk meze (smårett). Pitabrød brukes som bestikk.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Aubergine

0.5 dl Tehina

3 ss Sitronsaft, friskpresset

2 fedd Hvitløk

1 ss Olivenolje

Salt og nykvernet pepper

2 ss Persille

Kim Holthe

Enkel pepperrotkrem

Godt sammen med røkelaks, roastbeaf eller som dipp til grillet oksekjøtt.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 dl Kremfløte

2 dl Lettrømme

0.5 stk Sitron

1 ts Sukker

2 ss Pepperrot

Guacamole à la Moi

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 stk Avokado

1 stk Rødløk

1 fedd Hvitløk

1 ts Chili

1 stk Plommetomat

2 ss Rømme

1 stk Lime, saften

1 ss Koriander

Salt

Pepper, sort og nykvernet

Alf Børjesson

Tzatziki

Dette er helt gresk for de fleste.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 dl Yoghurt

1 stk Slangeagurk, i skiver

0.5 ts Salt

3 fedd Hvitløk

0.5 ts Pepper, sort og nykvernet

matprat.no (Opplysningskontoret for kjøtt)

Aioli med eggeplomme

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

4 fedd Hvitløk

2 stk Eggeplomme

0.25 ts Salt

Pepper

1 ss Sitronsaft

2 dl Olivenolje

Hummus

Dette er den klassiske oppskriften på hummus. Hummus inneholder som regel tahini (tehina) og det får du i spesialbutikker.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

3 dl Kikerter

0.5 ts Natron

2 ss Sitronsaft, friskpresset

2 fedd Hvitløk, presset

1.5 dl Tehina

1 dl Vann

Salt

Pepper

3 ss Olivenolje

1 ss Persille

15 stk Oliven

10 stk Kikerter

1 ss Paprikapulver

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning