Enkel middag

Fire deilige gratenger til helgen

Disse rettene er enkle å lage.

GODT OG ENKELT: En grateng er godt og enkelt å lage.

GODT OG ENKELT: En grateng er godt og enkelt å lage. Foto: Foto: Opplysningskontoret for kjøtt

Publisert Oppdatert

Grateng er godt og enkelt å lage. En skikkelig god grateng passer godt helgen, enten du skal ha gjester eller ei.

En fin måte å bruke opp rester på, eller grønnsakene som har ligget en stund i kjøleskapet. Rimelig hverdagsmiddag er det også.

Er du ute etter en kjapp helgemiddag med få ingredienser, kan vi også anbefale deg en middagsrett med kylling.

Har du tingene lett tilgjengelig er det bare å putte dette sammen i en ildfast form og la det stå og gjøre seg ferdig i ovnen mens du dekker bordet.

Et tips til hva du kan bruke istedenfor hjemmelaget hvit saus, er å kjøpe en suppepose med for eksempel blomkålsuppe. Følg bruksanvisningen, men bruk omtrent halvparten med vann. Tilsett også litt fløte.

Dette tipser er greit for deg som absolutt ikke orker å lage sausen selv, eller ikke har tid. Men husk at den beste sausen lager du selv, fra bunnen av.

Vel bekomme!

Les også:

Billig middag hele uka

Se hva sprit og kaffe gjør med vekta

Her kan du søke blandt 4.000 oppskrifter!

Peter Nerg

Macaroni 'n cheese

Macaroni and cheese er en amerikansk klassiker som er like enkelt som det er godt. Denne varianten spanderer noen tomater på toppen for å live opp litt.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

200 g Makaroni

2 ss Hvetemel

3 ss Smør

2 dl Melk

0.5 ts Muskat

100 g Ost

2 stk Tomater

Timian

Hjemmelaga fiskegrateng

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

700 g Torskefilet

Allehånde

1 stk Løk

4 stk Gulrot

1 ss Smør

400 g Makaroni, kokt

100 g Brødrasp

3 ss Smør

2 ss Mel

2 stk Sjalottløk

6 dl Melk

2 stk Egg

3 ss Muskat, revet

Salt

Pepper, sort og nykvernet

Alf Børjesson

Blomkålgrateng

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Blomkål

3 ss Smør

5 ss Hvetemel

2 dl Buljong

2 dl Melk

1 ts Salt

0.25 ts Muskat, malt

3 stk Egg

2 ss Strøkavring

Poteter

Salat

Astrid Hals

Fargeglad kjøttdeig- og tomatgrateng

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Kjøttdeig

2 fedd Hvitløk

1 ss Smør

1 bokser Tomater

3 ts Oregano

1 ts Oregano, tørket

Salt og nykvernet pepper

2 stk Løk

1 stk Squash

4 stk Tomat

100 g Ost, revet

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag