Eggehviter til overs

Eggehviter til overs

Syv ting å lage med eggehviter som blir til overs.

Publisert Oppdatert

Eggehviter til overs?

Da er du heldig. For det finnes en myriade av ting du kan lage med eggehviter (som du har igjen etter at du har laget bearnes eller aioli).

Av eggehviter kan du for eksempel lage en drøss med desserter. Vi begynner med dem.

Eggehviter til overs - lag dessert

De aller fleste av oppskriftene med eggehviter innebærer at du må piske eggehviter stive. Har du ikke gjort det før, så sjekke denne videoen.

Det mest opplagte er kanskje at eggehvite kan transformeres til en herlig pavlova . Om du føler deg opplagt og klar for å mestre verden er også sjokolademakroner innenfor rekkevidde.

De klassiske Sarah Bernhard-kakene er også aktuelle. Det er ikke sikkert du tenkte på å lage kransekake, men der spiller også eggehvitene en avgjørende rolle.

Eggehviter til overs - lag noe kult

Å lage en suffle er litt mer avansert, men slettes ikke umulig. Klikk og se videoen overfor, så får du se hvordan den berømte ostesuffleen fra Michel Roux lages. Fra samme hånd kan du også lage den like berømte desserten

île flottante - se video her:

Alf Børjesson

Pavlova til 17. mai

Pavlova er en flott festkake som er enkel å lage. Marengs, krem og friske bær er alt som skal til.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

6 stk Eggehvite

2 ts Hvitvinseddik

4 dl Sukker

1 ts Maisenna

1 ts Vaniljesukker

5 dl Kremfløte

5 dl Vaniljekrem, ferdiglaget

300 g Bær

Marit Røttingsnes Westlie

Sjokolademakroner med sjokoladefyll

En drøm av et bakverk!

Se hele oppskriften

Ingredienser:

3 stk Eggehvite

0.25 knivsodd Salt

40 g Sukker

100 g Mandler, malte

200 g Melis

4 ts Kakao

2 dl Fløte

300 g Sjokolade, mørk

BBC Lifestyle

Sveitsisk soufflé

Denne souffléen vil du lykkes med!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

45 g Smør

45 g Hvetemel

5 dl Melk

5 stk Eggehvite

5 stk Eggeplomme

Salt

6 dl Kremfløte

150 g Gruyère

150 g Cheddar, revet

BBCLifestyle

île flottante

Her er oppskriften på den klassiske desserten.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

750 ml Melk

1 stk Vaniljestang

8 stk Eggeplomme

190 g Sukker

5 dl Melk

8 stk Eggehvite

1 ss Sukker

190 g Sukker

75 g Sukker

Alf Børjesson

Sarah Bernhard

Dette er de klassiske, uimotståelige kakene som alle elsker...

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

500 g Kransekakemasse

330 ml Kremfløte

150 g Kokesjokolade, lys

100 g Sjokolade

4 ss Delfiafett

250 g Sukker

250 g Mandel

4 stk Eggehvite

2 ts Hvetemel

Ingredienser:

850 g Laks

3 stk Eggehvite

1 ts Salt

0.25 ts Pepper

1 ss Sitronsaft

3 dl Fløte

4 ss Dill

Når du først har fått taket på suffleens hemmeligheter så kan du også prøve deg på en sufflevariant med spinat og chevre.

En ting du neppe hadde tenkt på var å lage en laksepaté - den trenger eggehviter!

Og du, kanskje du vil lage deg en drink? Kanskje en velkomstdrink med eple, pære og calvados - og av eggehvitene lager du det fine skummet.

Alle oppskriftene med eggehviter finner du nedenfor.

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag