Dette lager du med blåmuggost

Dette lager du med blåmuggost

14 oppskrifter du ikke vil angre på.

Sist oppdatert

Se for deg at du blander sammen blåmuggost og litt fløte. Blandingen blir stadig jevnere hvor mer du fløte du har i. Litt og litt. Den skal ikke være helt flytende. Så smaker du den til med litt sitronsaft og kanskje litt sitronpepper.

Nå kan du gjøre nesten alt du griller litt kulere. Ha den over grillet svinekjøtt, koteletter, biff, grillede auberginer, på pastaen, på pizzaen...

Dersom jeg var en ost og vi hadde et sosialt liv, ville jeg vært en blåmuggost.

Til å ha en så sterk egenkarakter er blåmuggosten påfallende omgjengelig. Til tross for at blåmuggostens tilstedeværelse alltid påkaller oppmerksomhet har den en eventyrlig evne til small talk og mingling. Selv i møte med helt nye bekjentskaper sklir den elegant inn i forsamlingen. Og uten å gjøre for mye ut av seg vil du alltid merke at blåmuggosten har ankommet selskapet.

Ta for eksempel en herlig og enkel sellerisuppe. Litt blåmuggost i denne suppa, og vips!, så er det som var en hyggelig sammenkomst blitt til en fest.

Og det samme må sies om ostesaus. Ja visst, en ostesaus, med vanlig ost er godt, men det er ikke før blåmuggosten dukker opp at det blir fart i sakene. Se her hvordan den lages:

</p> <p>En av mine absolutte favoritter er en liten herlighet med sikorisalat (oppskrift nedenfor). Salaten kokes i to minutter, legges på fat og så strør du over blåmuggost, valnøtter og honning. Dette er fabelaktig godt og jeg pleier å spise den som del av et tapasbord, som forrett og noen ganger til <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article533825.ece">bakt</a> eller <a href="http://oppskrift.klikk.no/grillet-makrell/4974/">grillet fisk</a>.</p> <p>Jeg synes også det er morsomt å variere løksuppa med blåmuggost. Jeg må også nevne tagliatelle med asparges, kylling, valnøtter og blåmuggost som en høydare.</p> <p>Nedenfor har jeg samlet et godt knippe gode oppskrifter med blåmuggost som jeg håper du setter pris på.</p> <h4>Ting som passer sammen med blåmuggost</h4> <p>Legg merke til at flere av oppskriftene har valnøtter i seg. Og det er ikke tilfeldig. Blåmuggost og valnøtter er superkombinasjon. Listen over hva som går godt sammen med blåmuggost er lang, men her er mine favoritter:</p> <p>Valnøtter</p> <p>Mandler</p> <p>Pistasjnøtter</p> <p>Syltetøy</p> <p>Spekeskinke</p> <p>Mynte</p> <p>Epler</p> <p>Selleristang</p> <p>Brød</p> <p>Rosiner</p> <p>Honning</p> <p>Fiken</p> <p>Pærer</p> <p>Portvin</p> <p>Sauternes (fransk søtvin)</p> <p>De to siste tipsene er til deg som ikke vil lage mat eller som bare vil ha en lukseriøs godbit. Åpne en liten flaske sauternes (eller portvin), sett fram blåmuggost på bordet sammen med noen kjeks og kanskje litt syltetøy. Da er livet slettes ikke verst allikevel.</p> <p> <strong>De 14 oppskriftene med blåmuggost finner du nedenfor.</strong> </p> </div>

 

Les også:

Matquiz: Klarer du alle ti?

De raskeste middagene

10 retter med kjøttdeig

Gryterettene som redder hverdagen

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Denne saken ble første gang publisert 09/08 2013, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også