Den raskeste ukemenyen

Den raskeste ukemenyen

Kjapp mat for julestria.

Publisert

Jeg har samlet et knippe på syv kjappe retter som tilsammen utgjør denne ukens ukemeny.

Den er spesialtilpasset en travel førjulstid hvor mange har mer enn nok med å komme i mål til jul. Men, alle vet at travle uker kommer før du aner, så det er kanskje lurt å spare denne ukemenyen til neste gang du vil bruke lite tid på kjøkkenet.

Uansett - ha en herlig førjulstid!

 

Mandag: Alle liker pasta carbonara

Vi begynner med den enkleste pastaretten som alle liker, nemlig pasta carbonara. Visp sammen egg, parmesan og biter av stekt bacon. Vend inn kokvarm pasta slik at eggene kokes av den varme pastaen. Det er hele trikset til denne klassikeren.

Se her for sikkerhets skyld - så vet du nøyaktig hvordan den skal lages.

Tirsdag: Couscous med røde smaksbomber

Couscous er en velsignelse for alle som trenger en kjapp middag. Og dersom du hører om noen som "ikke liker" couscous, så er det tullball. Du kan nemlig få couscous til å smake akkurat det du vil. I denne varianten finner du spansk chorizopølse, en lynsnar måte å få masse smak på.

Og så er det erter, som sammen med spinat er blant grønnsakenes kjappeste. Et lite minutt i kokende vann er alt som skal til.

 

Onsdag: Pasta med julevri

Dette er tiden da mange har nøtter i huset. Rist noen av dem i en stekepanne og kjør dem sammen med smør og estragon (gjerne brunet smør, det er fabelaktig!).

Det er dette som blir pastasausen. Og du serverer den sammen med lettkokt gulrot og sukkererter.

 

Torsdag: Røkt fisk til middag

Kjøp deg et stykke røkt fisk. Og en boks artisjokkhjerter. Kok noen egg. Del opp alt sammen og legg det utover tallerker. Lag den kule dressingen og servér! Gjerne med litt brød til om du vil.

 

Fredag: Pizzaens fundament

Pizzaens fundament er ubestridelig pizzabunnen. Og denne deigen er den beste - det er også ubestridelig.

Når du også gjør deg kjent med trikset som gjør kjøttboller gode, så er ikke verdens beste hjemmelagde pizza utenfor rekkevidde lenger.

Hemmeligheten til saftige kjøttboller er brødet du har i dem, og det skal bløtes først. Høres rart ut for den som ikke har prøvd - og er verdens mest naturlige ting for alle som er fortrolig med denne hemmeligheten.

 

Lørdag: Din egen remulade

Sellerirotremulade er det kjekt å få på repertoaret. Det handler i grunnen om å lage majones med sennep (og så setter du til kapers og ansjos om du liker det, eller bare urter). Så skjærer du sellerirot i fyrstikker og vender inn i remuladen.

Legg dette på tallerker og dander skiver med røkt (eller gravet) laks.

 

Søndag: Suppen som gir deg et påskudd til en tur på Polet.

Vi avslutter uka med en rett som ikke er like kjapp som de andre, men som er billig og enkel. Og som dessuten gir deg et påskudd til å kjøpe inn litt Madeira til jul (det er nemlig godt med en liten skvett i løksuppa).

Jo lenger du steker løken (uten å svi den) jo bedre blir suppa. Legg noen skiver loff i suppeskålene, ha over ost og la dem gratinere i ovnen før servering.

 

Ha en smakfull uke!

 

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning