Kjapp vegetar

Rask og velsmakende vegetar

Her er tre gode vegetaroppskrifter som er kjappe å slenge sammen.

DEILIG VEGETARRETTER: En spennende vegetarkarri.
DEILIG VEGETARRETTER: En spennende vegetarkarri. Foto: Alf Börjesson
Sist oppdatert

Det blir stadig flere vegetarianere og veganer blant oss. Det er flere grunner til at folk velger å bli vegetarianere (og den mer ekstreme varianten veganer). Det er som oftest tre hovedgrunner: dyrevelferd (eller snarere mangel på sådan), helse (mindre kjøtt og mer frukt og grønt er bra) og miljø (kjøttproduksjon er mer belastende for miljøet enn planter).

Dette er ikke noe manifest for å få hele befolkningen til å slutte å spise kjøtt. Men hvis flere spiser bare litt mindre kjøtt, så er vi godt på vei. Mange har innført kjøttfri mandag (eller en annen dag i uken) på jobben eller hjemme, og det er en god start.

Les også: Middag for én

Deilige vegetarretter

Noe av det som holder folk igjen fra å spise vegetarmat, tror jeg er at de er redde for at det skal smake kjedelig. Og så er de redde for ikke å bli mette. Disse bekymringene er overdrevne. Det finnes masse vegetarmat som er både velsmakende og mettende.

Nedenfor finner du tre velsmakende vegetarretter som er kjappe å slenge sammen, så slipper du å stå og svette i timevis over grytene nå i sommervarmen.

Denne saken ble første gang publisert 15/08 2018, og sist oppdatert 22/08 2018.

Les også