Kjapp vegetar
Rask og velsmakende vegetar
Her er tre gode vegetaroppskrifter som er kjappe å slenge sammen.
Det blir stadig flere vegetarianere og veganer blant oss. Det er flere grunner til at folk velger å bli vegetarianere (og den mer ekstreme varianten veganer). Det er som oftest tre hovedgrunner: dyrevelferd (eller snarere mangel på sådan), helse (mindre kjøtt og mer frukt og grønt er bra) og miljø (kjøttproduksjon er mer belastende for miljøet enn planter).
Dette er ikke noe manifest for å få hele befolkningen til å slutte å spise kjøtt. Men hvis flere spiser bare litt mindre kjøtt, så er vi godt på vei. Mange har innført kjøttfri mandag (eller en annen dag i uken) på jobben eller hjemme, og det er en god start.
Les også: Middag for én
Deilige vegetarretter
Noe av det som holder folk igjen fra å spise vegetarmat, tror jeg er at de er redde for at det skal smake kjedelig. Og så er de redde for ikke å bli mette. Disse bekymringene er overdrevne. Det finnes masse vegetarmat som er både velsmakende og mettende.
Nedenfor finner du tre velsmakende vegetarretter som er kjappe å slenge sammen, så slipper du å stå og svette i timevis over grytene nå i sommervarmen.
Couscous med friske grønnsaker
Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
2 stk Sjalottløk
1 stk Hvitløksfedd
4 dl Vann
150 g Aspargesbønner
2 dl Couscous
5 stk Cherrytomat
0.5 stk Paprika
0.5 stk Agurk
1 ts Kumin
1 ts Kanel
0.5 stk Lime
Salt og pepper
Olje/smør til steking
Panzanella
Panzanella er den store salaten fra Toscana. Enkelt, godt og veldig billig.
Se hele oppskriftenTil 4 porsjoner
200 g Brød, daggammelt
10 stk Cherrytomat
0.5 stk Agurk
1 stk Rødløk
Basilikum
2 ss Olivenolje
1 ss Rødvinseddik
Salt
Pepper
Vegetarkarri
Denne porsjonen med vegetarkarri er en mettende middag for to - med f.eks. brød til. Ønsker du å servere den som tilbehør kjøtt eller fisk, så holder den til fire porsjoner.
Se hele oppskriftenTil 2 porsjoner
400 g Poteter, melne
2 stk Løk
2 stk Chili
2 stk Vårløk
2 ss Rapsolje
2 ss Karri
2 dl Matyoghurt
1 ss Hvetemel
100 g Spinat
1 ts Karri
Denne saken ble første gang publisert 15/08 2018, og sist oppdatert 22/08 2018.