De kjappeste middagene

De fire kjappeste mandagsmiddagene

Det trenger ikke ta mer enn ti minutter.

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer!

OPPSKRIFTER PÅ PASTA: Det er lett å gå lei. Her får du forslag til hvordan du varierer! Foto: Foto: Erik Hannemann

Publisert

Det trenger ikke ta lang tid å lage mat.

Jeg skal innrømme at jeg, som regel, ikke bryr meg om hvor lang tid det tar.

- HÆ?!

Nei, det gjør jeg ikke. Det får ta den tiden det tar.

- Men, hva om jentungen skal på turn klokka halv seks, da?

Jeg tenker at det får greie seg med en brødskive eller to med leverpostei og sylteagurker så lenge. Så tar vi heller middagen senere. Dagen blir ikke helt det sammen uten... å samles rundt middagsbordet, tenker jeg.

Vel, det er i alle fall sånn i prinsippet. Noen ganger er virkeligheten kul umulig.

OK, da.

Og det er de dagene det er godt å være godvenner med disse fem oppskriftene. Om de kvalifiserer som fullverdige middager vil sikkert noen benekte. Men, så var altså alternativet enda verre: Brødskiver med leverpostei (og du er attpåtil tom for sylteagurker).

 

Lettvint middag nummer en:

Omelett! Du trenger bare tre egg og litt ost, så har du i alle fall nok til å lage et varmt (skal vi si lunt?) måltid!

Litt mer tid? Prøv denne.

Lettvint middag nummer to:

Couscous! Juks litt med framgangsmåten om tiden løper fra deg, sleng couscous og vann sammen i en kjele - når det koker er den ferdig.

Hakk rå grønnskaker (tomat, paprika, agurk etc) og vend dem inn - kanskje sammen med litt flytende buljong, krydder og litt smør eller olje.

 

Litt mer tid? Prøv denne.

 

Lettvint middag nummer tre:

Spagetti carbonara! Stek baconbiter sprø og kok pasta. Pisk egg i en bolle (som tåler varme). Sil av pastaen og hell den kokvarme pastaen over eggene så det blir en "saus". Vend inn baconet og server med parmesan.

12 minutter...?

 

Lettvint middag nummer fire:

Ertesuppe! I en kaserolle, stek en liten løk i smør og ha i hvitløk, fløte og hvitvin (eller vann og litt eddik). Kok opp, ha i erter og kjør jevnt.

Ferdig!

 

Lettvint middag nummer fem:

Cacio e pepe! Kok pasta i så lite vann du klarer. Ha smør og pepper i en stekepanne og stek til det dufter veldig livlig. Ha i koktpasta med litt pastavann - og rør inn litt revet parmesan.

 

Litt mer tid? Prøv denne.

 

 

 

Erik Hannemann

Couscous med friske grønnsaker

Denne her havner på Topp 10-lista over raske middager. Couscous går nemlig dobbelt så fort å lage, som pasta.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløksfedd

4 dl Vann

150 g Aspargesbønner

2 dl Couscous

5 stk Cherrytomat

0.5 stk Paprika

0.5 stk Agurk

1 ts Kumin

1 ts Kanel

0.5 stk Lime

Salt og pepper

Olje/smør til steking

Erik Hannemann

Enkel ertesuppe med crème fraîche

Her har du oppskriften på en av verdens enkleste ertesupper. Du kan bruke hermetiserte erter, men frosne er best.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

1 stk Sjalottløk

1 stk Hvitløk

0.5 dl Hvitvin

2 dl Kremfløte

150 g Erter

Crème fraîche

Colourbox (illustrasjonsfoto)

Ett-minutts-omelett

Dette er den kjappeste måten å lage en omelett.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

1 stk Egg

2 skiver Ost

Salt

Olje/smør til steking

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag
Nettavisen, Annonsebilag