De beste oppskriftene med ost

Osterettene som gjør deg blid

Til deg som liker smeltet ost.

Sist oppdatert

Hva ville pizzaen vært uten ost? Jo, ikke annet enn et trist tomatsmørbrød med skinke du hadde spist og tenkt: Her er det jaggu noe som mangler.

Tar du smeltet ost fra et gjennomsnittsmenneske tar du lykken fra det med det samme.

Osten har vært for pizzaen det pupper var for Samantha Fox: Det er vanskelig å tenke seg suksessen uten.

I tillegg til den O store pizzaen så finnes det en lang rekke retter, snacks og annet som aldri hadde vært noe uten  ost.

Ta denne paien for eksempel. Den er helt fantastisk god. Men, den er ikke bedre enn den osten du finner - det skal sies.

Og det samme må sies om gougere - altså vannbakkels med ost. Nydelige, snacksete og perfekte til både kveldskos og (hold deg fast) som velkomst-tiltugg sammen med en god drink eller (hold deg enda bedre fast) et glass champagne.

Jeg tror også du ville blitt et gladere menneske om du lager parmesankjeks. Det havner også i snacksekategorien.

Når jeg har lyst til å komme i bedre humør hender det jeg tyr til å sette en pizzadeig. Når den er ferdig gjør jeg følgende: Legger en masse ost på den ene halvdelen og bretter over deigen. Ostebrød, kaller jeg det. Og dersom du ikke kjenner en viss glede når du tar den sprø bunnen, med litt mørke flekker, ut av ovnen, vel vitende om den smeltendeosten inni, ja, da kan jeg ikke hjelpe deg.

Nedenfor finner du først to videoer (av parmesankjeks og ostebrød) og så et knippe med osteoppskrifter. Kos deg!

Erik Hannemann

Pai med ost

Pai med ost er så godt når du bruker riktig ost. Finner du comte er din lykke gjort.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

135 g Smør, romtemperert

250 g Hvetemel

5 cl Vann

1 ts Salt

200 g Revet ost

3 stk Purreløk

2.5 dl Melk

2.5 dl Kremfløte

15 g Mel

3 stk Egg

Salt og nykvernet pepper

Muskat

Christopher Sjuve

Gougère - ostebakkels

De er så morsomme å lage fordi du føler deg så flink når du er ferdig.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

2.5 dl Vann

80 g Smør

100 g Hvetemel

4 stk Egg

150 g Ost, revet

1 knivsodd Muskat

Christopher Sjuve

Strata

Strata er en kul og morsom rett med egg.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

2 pose Spinat

150 g Cheddar

1 stk Brød, daggammelt

5 stk Egg

Salt og nykvernet pepper

0.5 ts Muskat

2.5 dl Kremfløte

FOTO: Erik Hannemann

Ostebrød med hvitløk

Enkel mat litt mange sultne.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 stk Brød

4 ss Smør

3 fedd Hvitløk

150 g Ost

Ostebrød

Dette er en knakende god forrett eller snacks.

Se hele oppskriften

Til 1 porsjon

4 dl Hvetemel

1.5 dl Vann

0.5 pk Tørrgjær

1 ts Salt

3 ss Olivenolje

120 g Ost

Salt

Foto: Erik Hannemann

Egg og bacon

Baconkurver med eggefyll er den nye frokostfavoritten.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

2 skiver Bacon

1 stk Egg

2 ss Ost, revet

Erik Hannemann

Parmesankjeks

Det er ikke lett å finne bedre ostekjeks.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

100 g Smør

1 ss Sukker

150 g Mel

50 g Parmesan, nyrevet

1 stk Egg

Parmesan, nyrevet

Erik Hannemann

Løk og egg

Billig mat? Jo, da skal du prøve den sjokkerende gode retten med egg og løk. Den får du for en slikk og ingenting.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Løk

3 dl Vann

3 ss Smør

1 stk Laurbærblad

150 g Ost

2 stk Egg

Persille

Muffins med tre oster

Se hele oppskriften

Til 0 porsjoner

200 g Smøreost

2 stk Egg

3 dl Melk

200 g Hvetemel

1.5 ts Bakepulver

50 g Blåmuggost

50 g Parmesan, nyrevet

25 g Parmesan

Denne saken ble første gang publisert 19/04 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også