Dagens rett: Kylling tandoori
Visste du at du kan lage ditt eget tandoorikrydder til kylling tandoori?
Kjøp hele kryddere, varm dem i en panne til de begynner å dufte godt og støt dem i en morter. Det gir mye smak!
Porsjoner: 4
Ingredienser
Porsjoner: 4
Ingredienser
- 8 stk kyllinglår naturell
- Tandoorimarinade:
- 10 stk hel nellik
- 2 ts korianderfrø
- 2 ts spisskummenfrø
- frø fra 10 stk hel kardemomme
- 2 stk løk
- 4 båt hvitløk
- 2 ss revet frisk ingefær
- 2 ts mild chilipulver , evt. paprikapulver + litt sterk chilipulver
- 2 ts pepper
- 1 ½ ts gurkemeie
- 3 ½ dl yoghurt naturell
- 1 dl sitronsaft
- Tomat- og agurksalat:
- 4 stk tomat i små terninger
- ½ stk finhakket slangeagurk
- ½ stk finhakket løk
- 2 ts finhakket frisk koriander
- saften fra 1 stk lime
- ½ ts sukker
- litt salt
- Slik gjør du
1. Rist de hele krydderne noen minutter i en tørr stekepanne til de begynner å dufte godt. Avkjøl og støt dem i en morter.
2. Ha grovdelt løk, hvitløk og finhakket ingefær i en hurtigmikser sammen med chili, pepper og gurkemeie. Kjør alt til en jevn mos. Tilsett yoghurt og sitronsaft.
3. Flå av skinnet på kyllinglårene og del dem i to ved leddet. Skjær snitt i kjøttet for at marinaden kan trenge inn. Legg kyllingstykkene i marinaden. Mariner et døgn eller over natten i kjøleskap.
4. Legg kyllingstykkene i en ildfast form og hell over marinaden. Sett formen inn i ovnen ved 200 °C og stek i ca. 30 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
5. Bland alle ingrediensene til salaten og sett den kaldt frem til servering.
Server kylling tandoori med tomat- og agurksalat, basmatiris, raita eller tzatsiki og chutney.
Tips:
Det er ikke noe problem å lage denne retten til mange. Fyll gjerne en hel langpanne i god tid før gjestene kommer og sett den kjølig. Sett formen i ovnen en drøy halvtime før dere skal spise.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no
Denne saken ble første gang publisert 07/02 2012, og sist oppdatert 30/04 2017.