coleslaw

Det ultimate grilltilbehøret

Coleslaw er fenomenalt tilbehør til spareribs, pulled pork og mye mer.

DEILIG: Bent Stiansens geniale oppskrift på klassikeren coleslaw. Foto: Mat.no

DEILIG: Bent Stiansens geniale oppskrift på klassikeren coleslaw. Foto: Mat.no

Publisert

Det er grillsesong, og nå er tiden for å virkelig fråtse i biffer, koteletter og pølser. Og to ting som er kommet som en rakett de siste årene, er spareribs og pulled pork.

Alt dette er ganske så kraftige saker, og det er fint med et tilbehør som kan balansere dette. Det er her coleslaw kommer til unnsetning.

Mange varianter

I sin aller enkleste form, er coleslaw rett og slett revet kål med en eller annen form for dressing. I tillegg til kålen, kan man ha i gulrot, eple, sylteagurk, paprika, løk etc.

Den opprinnelige coleslaw hadde vinaigrette som dressing, men det er blitt stadig vanligere med en mer kremet dressing basert på majones og/eller rømme, crème fraîche, surmelk eller yoghurt. Det er ganske vanlig å gjøre dressingen sur/søt ved å ha i litt sukker og sitronsaft.

Navnet coleslaw oppsto på 1700-tallet, og er en anglifisering av det nederlandske koolsla, som betyr kålsalat.

Spreke oppskrifter

Nedenfor finner du en veldig god oppskrift på coleslaw fra Bent Stiansen. I tillegg til de vanlige elementene kål og gulrot, har han også eple og sylteagurk i salaten, noe som gjør den både friskere og fruktigere, og dermed en fin kontrast til den kraftige grillmaten. Vi har også tatt med oppskrifter på noen grillretter hvor det passer godt med coleslaw som tilbehør.

Sørg også for å få med deg våre saker om sjømat og grønnsaker på grillen. Vi har også en fin sak om grillmarinader.

mat.no

Coleslaw

Dette er Bent Stiansens geniale oppskrift på den gode klassikeren coleslaw. Perfekt til grillmat.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

300 g Kål

1 stk Gulrot

1 stk Eple

2 ss Sylteagurk

0.5 dl Majones

0.5 dl Crème fraîche

1 ss Sitronsaft

1 ss Sukker

1 ss HP-saus

Salt og pepper

Øystein Westlie

Deilige kyllingklubber med coleslaw

Coleslaw er perfekt tilbehør til disse saftige og klissete kyllingklubbene!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

900 g Kyllingklubber

1.5 dl Barbequesauce

1 ts Salt og nykvernet pepper

0.5 stk Hodekål

1 stk Rødløk

1 stk Gulrot

0.5 stk Chili, rød

75 g Gresk yoghurt

25 g Majones

1 ts Dijonsennep

0.5 stk Lime, saften

0.5 ts Salt og nykvernet pepper

Erik Hannemann

Spareribs med honning og sennep

Her har du noe deilig å gnage på! Spareribs du kan bake i ovnen eller legger på grillen.

Se hele oppskriften

Ingredienser:

1 kg Spareribs

1.5 dl Honning

1.5 dl Sennep

Salt og pepper

Erik Hannemann

Pulled pork

Pulled pork er svinekjøtt som grilles, kokes eller bakes i mange timer til det blir så mørt at det enkelt lar seg rive opp med to gafler.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1.5 kg Svinenakke

2 ss Salt

3 ss Brunt sukker

2 ss Paprikapulver

Pepper, sort og nykvernet

1 stk Hvitløk

1 stk Løk

1 stk Laurbærblad

100 g Chorizopølse

1 kvast Rosmarin, frisk

0.5 dl Eplecidereddik

Vann

Honningmarinerte svinenakke

Dette er Bent Stiansens supre oppskrift på grillet svinenakke.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1 kg Svinenakke uten ben

1 ss Salt

1 ss Pepper

1 ss Anis, malt

1 dl Saus

0.5 dl Ketchup

0.5 dl HP-saus

1 ss Worchestershiresaus

0.5 dl Hoisinsaus

2 ss Honning

2 fedd Hvitløk

0.5 ts Timian

1 ss Chili

1 ts Anis, malt

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning