DAGENS MIDDAGSTIPS:

Cæsarsalat

Dagens middag er en klassisker: Caesarsalat!

DAGENS MIDDAGSTIPS: Cæsarsalat.
DAGENS MIDDAGSTIPS: Cæsarsalat. Foto: Foto: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt/Alf Børjesson
Sist oppdatert

Ingredienser:

3 båt hvitløk

2 stk. eggeplomme

¼ ts pepper

1 ts dijonsennep

½ dl limesaft

1 ½ dl olivenolje

1 stk. baguett

4 stk. ansjosfileter

ca. 50 g fersk parmesan

1 stk. romanosalat

Bland hvitløk, eggeplommer, pepper, sennep og limejus i en matprosessor. Tilsett 1 dl av olivenoljen i en tynn stråle, litt av gangen under jevn omrøring.

Skjær bagetten i terninger og stek dem gylne i resten av olivenoljen. La terningene renne av på kjøkkenpapir.

Vask, tørk og riv salaten i biter. Ha dem i en salatbolle sammen med ansjos og loffterningene og hell over dressingen. Pynt med tynne skiver parmesanost.

Oppskriften er hentet fra: Opplysningskontoret for egg og hvitt kjøtt

Denne saken ble første gang publisert 14/10 2008, og sist oppdatert 30/04 2017.

Les også